Poszukuje programu do blokowania wybranych stron

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Szczepan

Użytkownik

Post24 lip 2010, 11:27

Poszukuje programu do blokowania wybranych stron np. stron ***** (coś w stylu Kontrola Rodzicielska). Program nie musi być prosty, ale chciałbym aby był po polsku (aby w pliku pomocy studiować ten program, aha i żeby był dobry :)

-- 24 lip 2010, 11:27 --

z góry dzięki za pomoc :)

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Post24 lip 2010, 13:37

Pozdrawiam, koleś git

Awatar użytkownika
stilio

Użytkownik

Post25 lip 2010, 22:09

Można też bezpośrednio w routerze blokować niechciane strony, sprawdź w instrukcji swojego routera czy jest taka możliwość.

Szczepan

Użytkownik

Post25 lip 2010, 23:58

Zainstalowałem dodatek BlockSite dla przeglądarki Firefox i czy można zamiast wybranych stron, (bo to chodzi mi elegancko) blokować całe strony o wybranym słowie kluczu np. sex, erotyka itp. Bo na stronie producenta znalazłem opis tylko po angielsku i takie coś:

"http://*.microsoft.*", "http://microsoft.*"

Próbowałem wpisać np. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników , Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników albo Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników także z cudzysłowami
ale nic to nie dało. Po wpisaniu w google sex czy erotyka albo sexfilmy dalej mogłem wchodzić na różne strony mające w nazwie te słowa. Czy może ja coś źle robię, niech ktoś to mi wytłumaczy?
(ps. nie chciało mi się zakładać nowego tematu)

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post26 lip 2010, 08:31

BlockSite blokuje tylko adresy url, w których występują zdefiniowane słowa kluczowe. Wyrażeń wprost wpisanych do paska wyszukiwania przeglądarki nie zablokuje, musiałbyś zainstalować ProCon.

W ProCon:

Filtrowanie => Włącz filtrowanie => Edytuj

I w okienku frazy wpisz jakie słowa chcesz blokować.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Szczepan

Użytkownik

Post30 lip 2010, 00:36

Zainstalowałem ProCon i zrobiłem jak opisane powyżej. Ale czy istnieje taki sposób by przy blokowaniu stron nie wyskakiwał żaden komunikat. (chodzi mi o anonimowość) Bo w BlockSite jest taka możliwość. Proszę o odp.

-- 30 lip 2010, 00:34 --

Jeszcze raz proszę o odp. na powyżej postawione pytanie

-- 30 lip 2010, 00:36 --

Zamykam temat. Z góry dziękuje za pomoc

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post30 lip 2010, 07:55

Nie da się bezpośrednio ukryć komunikatu, brak odpowiedniej opcji, ale możesz wykonać przekierowanie na inną stronę.

W ProCon, Filtrowanie => Przekieruj z blokowanej strony do...

Możesz ustawić stronę np. http://www.hotfix.pl

lub przekierować do pustej wpisując:

Kod: Zaznacz cały

about:blank
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Szczepan

Użytkownik

Post01 sie 2010, 13:07

Dzięki za wszystko zrobiłem tak jak opisaliście powyżej i wszystko elegancko działa. Zamykam ten temat

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”