Posiadam już biblioteki .NET Framework w wersjach 2.0 SP2, 3.0 SP2 i 3.5 SP1.
Ale jak pobieram instalator on-line ze strony oficjalnej, tej: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników to występuje problem z przeprowadzeniem instalacji do końca.

Na początku wszystko wygląda prawidłowo, w pierwszym okienku instalacji: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wybieram pierwszą opcję i Dalej. Później przez chwilę trwa proces instalacji: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Po czym instalator zatrzymuje się, wyskakuje: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i nie można dokończyć tej instalacji.
Tego o czym tam jest mowa czyli opcji Włóż dysk Microsoft .NET Framework 4 Client Profile nie mogę zrobić bo nie posiadam żadnego, takiego dysku.
Jeśli klikam samo OK w tym okienku, to wyświetla to, że nie może znaleźć tego pliku netfx_Core_x86.msi.
Jeśli w tym samym okienku wybieram przycisk Przeglądaj, to w nowym okienku wyboru domyślnie jest tam zaznaczony plik pakietu netfx_Core_x86.msi jako typ - Pakiet instalacyjny (*.msi).
Klikam więc przycisk Otwórz, ale wtedy też wyświetla: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i nie można znaleźć tego pliku.

Sprawdziłem też, czy jest u mnie ten plik netfx_Core_x86.msi wpisując w systemową wyszukiwarkę tę frazę i zwróciło mi to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Wpisałem tam również inną frazę - Microsoft .NET Framework 4 Client Profile i zostało znalezione to:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Nie wiem skąd wzięły się te liczne pozycje i to również te od wersji 4 Client Profile. Być może pochodzi to od poprzednich aktualizacji - ale to tylko przypuszczenia. Faktem jest, że nie ma tego pliku, który jest tutaj istotny.
W ogóle nie wiem czy ten cały proces instalacji czy aktualizacji przebiega tutaj jak należy.
I pytanie: dlaczego to nie mogę poprawnie zainstalować tej wersji bibliotek, a instalator wersji 4 zamiast instalować ją przeprowadza proces jakiejś naprawy wersji 4 Client Profile ?
Czy i tę wersję powinienem pobrać i zainstalować ?