Witam.
Dzisiaj coś dokumentnie schrzaniło mi się z Javą. Od dłuższego czasu przy przeglądaniu neta ciągle wyskakiwał pasek z informacją, że należy zaktualizować Javę. Instalowałam to cholerstwo, najnowszą wersję, ale ciągle było to samo. Komputer jakoś uparł się, by nie widzieć tej aktualizacji. Przeinstalowałam nawet przeglądarkę. Ba, sprawdziłam, czy w Firefoxie dzieje się to samo. I dzieje.
Dzisiaj postanowiłam zreinstalować Javę, wyczyścić rejestr, wywalić wszystko co tylko dotyczy Javy. Ściągnęłam sobie wcześniej najnowszy instalator i przeczyściłam kompa Smarty Uninstallerem. On wywala aplikację i wszystkie wpisy w rejestrze. Lista pokazywała, że są aż 4 aplikacje Java w różnych folderach, usunięcie ich potrwało z pół godziny.
Niestety, po restarcie kompa problem z przeglądarką wrócił. Ba, jeśli wtedy mogłam wykonywać operacje wymagające Javy po kliknięciu "Uruchom tym razem", to teraz Javy nie ma zupełnie. Każe od nowa instalować. Ale jak chcę zainstalować najnowszą, to wyskakuje komunikat:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Klikam Yes i widzę:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Inny program do deinstalacji, Revo Uninstaller Pro, jednak pokazuje, że ta Java ciągle jest. Wyczyściłam dodatkowo rejestr programem Wise Registry Cleaner 4 Pro i zrestartowałam kompa, ale problem nadal jest.
Co ja takiego zrobiłam?
Jak rozwiązać ten problem? Ta Java jest mi potrzebna.
Trochę danych:
przeglądarka Chrome
Windows 7
Problem z javą, wymagający szybkiej interwencji.
- rusofil
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Przeszukaj dysk szukajką systemową i wszystkie folderu usuwaj ręcznie.
- rusofil
Witam.
Wielkie dzięki. Podziałało. Java dała się ładnie zainstalować. I już strony nie żebrają.
Wielkie dzięki. Podziałało. Java dała się ładnie zainstalować. I już strony nie żebrają.
-
- Reklama