Problem z .NET-Framework 3.5

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Rave246

Użytkownik

Post17 mar 2013, 22:02

Witam,
mam problem z instalacją .NET-Framework 3.5 na moim komputerze. Wyświetla mi się taki komunikat:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post17 mar 2013, 23:08

Net Framework 3.5 jest domyślnie zainstalowany w systemie Windows 7(masz Win 7 tak? wnioskuję po wyglądzie screena)
Napisz w ogóle w jakim celu chcesz instalować NET-Framework 3.5 ?

Komunikat mówi o tym miejscu:
Panel sterowania\Programy i funkcje\Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows (znajdź pozycję microsoft.net framework 3.5 i odznacz przed instalacją-nie jestem pewien czy to tak się robiło ale sprawdź).

Spróbuj uruchomić instalację jako administrator i w trybie zgodności z Windows XP Service Pack 3.

Może zainstaluj nowszego (sprawdź czy twój komputer spełnia wymagania systemowe) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Rave246

Użytkownik

Post18 mar 2013, 09:07

Tak to Windows 7.
Chce to zainstalować ponieważ wymaga jej gra (konkretnie Magicka, która w 3/4 przypadkach ma z tym problem)
Już próbowałem z odznaczaniem i zaznaczaniem różnych funkcji w microsoft.net framework 3.5 ale to nic nie dawało.

Spróbuje faktycznie uruchomić w trybie zgodności z tym XP. Wcześniej miałem zainstalowaną 4 ale grę można uruchomić tylko w ver. 3.5 (de facto dołączona była na płycie instalka do tego ale ten sam problem) :/

Awatar użytkownika
deFco247

Ekspert
Kontaktowanie:

Post23 mar 2013, 06:26

.NET Framework 3.5 jest instalowany razem z systemem Windows 7, więc nie musisz go instalować oddzielnie.
Możesz jedynie zainstalować wersje 3.5 SP1 i wyższe: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”