Problem z przeglądarką FireFox

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Posty: 2875
Rejestracja: 24 sty 2009, 17:34
Lokalizacja: Racibórz
Kontaktowanie:

Problem z przeglądarką FireFox

Post22 sie 2014, 23:14

Tak, ale tak jak mówię, nie ręczę za końcowy efekt. ;)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Darom82

Stały bywalec
Posty: 895
Rejestracja: 23 gru 2013, 21:00

Problem z przeglądarką FireFox

Post22 sie 2014, 23:24

I o to mi chodziło. Zrobiłem tak, jak ustaliłem to z greh i faktycznie niczego mi nie usunęło przy takich ustawieniach w przeglądarce FireFox:
Obrazek

Pewnie jakbym zaznaczył pozostałe to by skasowało wszystko.
Dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Posty: 2875
Rejestracja: 24 sty 2009, 17:34
Lokalizacja: Racibórz
Kontaktowanie:

Problem z przeglądarką FireFox

Post22 sie 2014, 23:26

Działa lepiej?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Darom82

Stały bywalec
Posty: 895
Rejestracja: 23 gru 2013, 21:00

Problem z przeglądarką FireFox

Post22 sie 2014, 23:30

Teraz jakby trochę lepiej, o wiele lepiej ale coś jednak nie tak jak powinna. A może mi się tylko wydaje. Bo jak dla mnie jest super, ale żona mówi że coś jeszcze jest nie tak. Ja używam IE i działa mi super. Ona używa FireFoxa więc wiesz.

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2659
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

Problem z przeglądarką FireFox

Post22 sie 2014, 23:31

Jeśli skasujesz ciasteczka to wiadomo że cię wyloguję ze wszystkich stron, ale nie zostaną skasowane hasła zapamiętane przez przeglądarkę, no chyba że nie są zapamiętane, wtedy trzeba wpisywać ręcznie. Co do kasowania Historii to nie wiem dlaczego tak się dzieje.

Jeśli odhaczysz pamięć podręczną, cookies oraz historie to czyszczenie nie ma sensu, bo przeglądarka nie zostaje oczyszczona :mrgreen:
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Darom82

Stały bywalec
Posty: 895
Rejestracja: 23 gru 2013, 21:00

Problem z przeglądarką FireFox

Post22 sie 2014, 23:40

To teraz pytanie do Was jeszcze jedno. Co zaznaczyć sobie jeszcze w programie ccleaner ? ale żeby nie usunęło mi tego z FireFox, ze jak np. wejde na facebook i w miejscu gdzie wpisuje się login klikne w puste okienko to rozwija mi się okienko z moim zapamiętanym mailem, który jest loginem. Tak jak tu zaznaczyłem w ramce czerwonej na tym screenie:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
marcin82

Użytkownik
Posty: 114
Rejestracja: 25 cze 2014, 21:54
Lokalizacja: Sosnowiec

Problem z przeglądarką FireFox

Post23 sie 2014, 10:47

Ustaw w CClenaer -> Programy -> Firefox -> ODZNACZ [Zapamiętane hasła]
Obrazek
Obrazek marcin'82

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13381
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Problem z przeglądarką FireFox

Post23 sie 2014, 13:27

greh pisze:
Darom82 pisze: zapamiętane loginy do strony banku mojego


Gratuluję odwagi, naprawdę. ;) :clap:


Tak, ryzykowne :(
Lepiej w takim wypadku jest zawsze kasować i wpisywać od nowa...

Odnośnie innych stron masz tak zaznaczone:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Może w tym problem a nie z p/w ustawieniami które podałem :?:
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Darom82

Stały bywalec
Posty: 895
Rejestracja: 23 gru 2013, 21:00

Problem z przeglądarką FireFox

Post23 sie 2014, 16:39

XMan pisze:Odnośnie innych stron masz tak zaznaczone:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Może w tym problem a nie z p/w ustawieniami które podałem :?:

Tak. właśnie tak mam zaznaczone w przeglądarce FireFox. Więc co mam zaznaczyć jeszcze w programie ccleaner żeby mi nie kasowało tego o czym pisze tutaj ?

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Problem z przeglądarką FireFox

Post23 sie 2014, 18:32

Po co tak panikować o swoją historie itp. . Przecież masz napisane jak skopiować dane przeglądarki Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników to jeśli wykonałeś to do możesz zaznaczyć jak jak piszę XMan lub cosik_ktosik itp. a w razie jakiego kol wiek nie "spodobania" się rezultatu to kopiujesz ten folder z powrotem i po krzyku. A nie nom stop jedno i to samo, czyli które zaznaczyć a które nie.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.


Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2659
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

Problem z przeglądarką FireFox

Post23 sie 2014, 19:17

Darom82 pisze:Więc co mam zaznaczyć jeszcze w programie ccleaner żeby mi nie kasowało tego o czym pisze tutaj ?

Jak będziesz używał narzędzia CCleaner to dla przeglądarki FF zaznacz tylko Historia pobrań i Sesja tak jak na tym obrazku i to wszystko, reszta zostaje nie ruszona.
Obrazek


Czy są jeszcze jakieś problemy z przeglądarką?
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Darom82

Stały bywalec
Posty: 895
Rejestracja: 23 gru 2013, 21:00

Problem z przeglądarką FireFox

Post23 sie 2014, 19:27

Tylko pytanie, kto i komu się chce przed każdym użyciem programu ccleaner robić kopie danych przeglądarki, które potem miałby wgrać od nowa w przeglądarke ? - chyba nikt. Przyważnie robi się tak, że uruchamiasz ccleaner, czyścisz i koniec - po robocie. Gdzieś w artykułach wyczytałem, że nie tylko ja mam takie problemy z FF jeśli chodzi o zacinanie się przeglądarki. Więc poczekam na wydanie wersji 32.0 lub nowszej, może będzie lepiej działać.
Dzięki wszystkim za pomoc przy moim problemie.
LupeR pisze:Czy są jeszcze jakieś problemy z przeglądarką?

LupeR Właśnie tak sobie zaznaczyłem jak pokazałeś na screenie Ty i tak jest dobrze wszystko.
A do innych problemów przeglądarki FireFox zaliczam jeszcze małe zacinanie się przeglądarki jak jest włączone kilka kart naraz. Nieraz nawet strone długo ładuje jak mam włączone 7 kart i na każdej inna strona www włączona. Nawet zdazra się, że wtedy filmiki na youtube mieli w sensie, że kręci cię takie kółeczko na środku ekranu zanim filmik czy teledysk na youtube ruszy. Ale to tylko takie kilku sekundowe czekanie. Niema tak, że pyk i odrazy mi się wlącza.

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Problem z przeglądarką FireFox

Post23 sie 2014, 19:36

No racja, nikt nie tej metody żeby użyć ccleanera :D :D . Tak jak piszesz, używają z odznaczenie odpowiednich opcji i koniec - po robocie. Ale jak ktoś nie wie co i z czym się je, to może wykonać kopie.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.


Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
marcin82

Użytkownik
Posty: 114
Rejestracja: 25 cze 2014, 21:54
Lokalizacja: Sosnowiec

Problem z przeglądarką FireFox

Post23 sie 2014, 19:39

A do innych problemów przeglądarki FireFox zaliczam jeszcze małe zacinanie się przeglądarki jak jest włączone kilka kart naraz. Nieraz nawet strone długo ładuje jak mam włączone 7 kart i na każdej inna strona www włączona. Nawet zdazra się, że wtedy filmiki na youtube mieli w sensie, że kręci cię takie kółeczko na środku ekranu zanim filmik czy teledysk na youtube ruszy. Ale to tylko takie kilku sekundowe czekanie. Niema tak, że pyk i odrazy mi się wlącza.


Może czas pochwalić się specyfikacją sprzętu. Kwestia szybkości ładowania treści z youtube jest powiązana TEŻ z prędkością łącza.
Obrazek
Obrazek marcin'82

Darom82

Stały bywalec
Posty: 895
Rejestracja: 23 gru 2013, 21:00

Problem z przeglądarką FireFox

Post23 sie 2014, 19:51

marcin82 ja mam dobry sprzęt, nie najgorszy.



  • Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości