Problem z SOPCAST nie pokazującym podglądu

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
artb33

Użytkownik

Post14 sie 2011, 13:45

witam , mam mały problem , robiłem formata na komputerze niedawno i teraz nie działa mi program sopcast poprawnie , znaczy otwiera sie i wyświetla okno podglądu ale są na nim tylko jakieś błyski , przeinstalowywałem go już kilka razy ale nia ma żadnej reakcji ,ciekawe jest to że przez jakiś czas ( 1 dzień ) działał , co może być przyczyną ? prosze o pomoc kogoś znającego temat :) pozdr.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post14 sie 2011, 13:46

Nie używałem nigdy tego programu, ale może brakuje jakiś kodeków. Zobacz co będzie po instalacji kodeków K-Lite
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

artb33

Użytkownik

Post14 sie 2011, 18:26

to program do oglądania transmisji sportowych ze strony soccerlive , miałem zaistalowany zestaw , ACE mega codek pack , ale teraz przeinstalowałem na K-Lite ale nadal bez zmian .

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post14 sie 2011, 19:16

ACE mega codek pack , ale teraz przeinstalowałem na K-Lite ale nadal bez zmian .

Odinstaluj w/w kodeki.

Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.

kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Sprawdź kodeki Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zainstalowałeś DirectX 9.0c ?
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.

Zainstaluj najnowszą wersję programu.
Jaką masz wersję WMP ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dodatkowo P6. odnośnie zabezpieczeń i portów...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

konto_usuniete

Post14 sie 2011, 20:55

artb33 pisze:ciekawe jest to że przez jakiś czas ( 1 dzień ) działał , co może być przyczyną

A może przywracanie systemu pomoże ?

:arrow: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

artb33

Użytkownik

Post14 sie 2011, 21:32

XMan , wykonałem wszystko i dalej to samo.

mam WMP 11 , z tego co tam czytam to czasem są wtedy problemy ale jak odinstaluje to i tak za chwile mi to pociągnie aktualizacją zdaje sie , a P6 to nie wiem o co chodzi.

co do przywracania systemu to zbyt dużo już dokonałem zmian od ostatniego pkt żeby zmieniać wg mnie , może jest inny sposób , jeszcze poczekam , to jest żywcem taki efekt jakby brakowało kodeków ....dziwne.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post15 sie 2011, 08:59

hmm, a którą wersję k-lite brałeś? Ja polecam wersję Full (zaznacz ją w oknie rozwijanym na stronie)

Oczywiście zawsze poprzednie kodeki wszystkie usuwaj.
Hotfix

artb33

Użytkownik

Post15 sie 2011, 09:43

wybrałem tą od Xmana czyli wersje 7.6.0 mega , to ostatnia najnowsza wersja , oczywiście odinstalowałem inne , mam jeszcze inny problem , miałem zainstalowany program subedit wraz z kodekami , też nie chciał działać ( pobrany z oficjalnej strony ) więc go odinstalowałem , ale przy próbie pokazywał sie kilka razy komunikat o jakimś pliku matroska coś tam że nie może być usunięty bo nie może czegoś znaleść , potem jeszcze kilka razy robiłem instalacje i deinstalacje i przy różnych programach pokazują sie jakieś dziwne komunikaty o przerwaniu lub ignorowaniu czegoś takiego .

-- 15 sie 2011, 09:36 --

aha oczywiście czyściłem CCleanerem i innymi programami które polecaliście w innym dziale ale nic takiego sie nie znajduje , dodam że ten subedit dalej źle działa a przed formatem dokładnie ten sam program odtwarzał wszystko praktycznie

-- 15 sie 2011, 09:43 --

jest jeszcze jedna sprawa , praktycznie co chwile jak wyświetlam strony ( na tym forum ) pojawia mi sie taki komunikat :Skrypt z tego filmu powoduje , że program Adobe Flash Player 10 działa wolno .Jeśli skrypt będzie nadal uruchomiony , komputer może przestać reagować ,czy chcesz przerwać działanie skryptu ?

a żadnych wtyczek nie żąda więcej poza tymi co już są zainstalowane , może to też ma coś wspólnego ...wiem wiem co za młotek :) ale generalnie laik jestem w tych sprawach , i jak coś nie pisze po prostu to nie zajarze .pozdr.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post15 sie 2011, 10:35

jest jeszcze jedna sprawa , praktycznie co chwile jak wyświetlam strony ( na tym forum ) pojawia mi sie taki komunikat :Skrypt z tego filmu powoduje , że program Adobe Flash Player 10 działa wolno .Jeśli skrypt będzie nadal uruchomiony , komputer może przestać reagować ,czy chcesz przerwać działanie skryptu ?

A przeinstaluj Adobe Flash.
Hotfix

artb33

Użytkownik

Post16 sie 2011, 20:21

przeinstalowałem całego adobe , flash sie ściągnął aktualizacją . dalej to samo .

-- 16 sie 2011, 20:21 --

ale coś nowego , jeden jakiś rumuński kanał otwarło tak że ekran dalej coś tam miga ale jest dźwięk . tyle że tylko ten jeden kanał .

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”