Problem z zapisem projektu w Windows Movie Maker

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post20 wrz 2012, 22:55

Witam. Otóż mam pewien problem z zapisywaniem utworzonych projektów w zintegrowanym edytorze audio-video Windows Movie Maker 5. Na ogół wszystko z nim w porządku. Jednak zauważyłem, że jeśli na oś czasu w obszarze Video przeciągam jakieś klipy video lub ich fragmenty, to program nie zapisuje ich w ogóle np. w Mój komputer. Obszar Audio, Przejścia, Efekty itp. oraz tytuły i śródtytuły oczywiście są ustawione. Ale nie w nich problem.
Jeśli zamiast klipów video są tam np. nieruchome obrazki np. zdjęcia to program zapisuje całość.
Jeśli to zaś są klipy video wraz z pozostałymi opcjami, to program później wyrzuca to Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i operacja nie udaje się. Ja sprawdzałem to co jest opisane w tym komunikacie na wiele sposobów, ale rozwiązania nie znalazłem.

Pytanie: dlaczego i co mogę zrobić by zapis ten przebiegł prawidłowo ?

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2012, 22:49

manitu pisze:nie zapisuje ich w ogóle np. w Mój komputer.

Nie dziwota, że tam nie zapisuje, bo tam się nic nie zapisuje. ;)
Spróbuj na pulpicie, albo w jakimś utworzonym specjalnie folderze.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post22 wrz 2012, 18:40

Dlaczego twierdzisz, że nic nie zapisuje - to nie jest prawdą, przecież napisałem o tym.
A co za różnica gdzie to zapiszę, zresztą sprawdzałem to, nie w tym rzecz chyba.
Przecież mówię, że jeśli np. w polu edytora Video dodam jakieś zdjęcia lub jeden (cały) klip video, przy pozostałych opcjach włączonych i ustawionych, to program to zapisze.
Ale jeśli w polu Video są wycięte fragmenty klipów video lub kilka różnych klipów video to program jak zaczarowany nie chce zapisać całości tego projektu.
Ten proces zapisu wraz z dodaniem tytułu, napisów itp. z początku trochę trwa, ale później wyświetla ten komunikat, który już pokazałem.
A być może ilość znaków w nazwie (podobno musi być mniejsza niż 32), lub np. nie ten co trzeba format jest przyczyną tego w tym programie ?
Więc ja próbowałem dociec na różne sposoby i szukałem różnych rozwiązań tego, ale nie mam pojęcia, który by mógł być tutaj odpowiedni. Wśród nich znalazłem również to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Czy ten sposób może być rozwiązaniem problemu ? Jeśli nie to jaki inny ?

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2012, 23:12

manitu pisze:Dlaczego twierdzisz, że nic nie zapisuje - to nie jest prawdą,

Jak nie jest prawdą? Synu, chyba nie mówimy o tym samym...
Spróbuj zapisać coś w folderze Mój komputer... :doh:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post29 wrz 2012, 21:59

Niedokładnie się wyraziłem. Nie miałem na myśli samego apletu Mój komputer, ale np. dysk C:\Documents and Settings\user Przecież to oczywiste.

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”