Process Lasso - jak zmienić priorytety na domyślne?

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Awatar użytkownika
njczyziu

Użytkownik
Posty: 166
Rejestracja: 11 lip 2011, 18:46

Process Lasso - jak zmienić priorytety na domyślne?

Post19 lut 2016, 18:17

Witam,
zaznaczyłem wszystkie procesy i wybrałem dla nich priorytet normalny, by zawsze się on dla nich uruchamiał (niejednorazowo), podobnie z priorytetem dla I/O (Zawsze ustawiaj -> Normalny). Teraz procesor strasznie muli, po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu programu, wszystkie te procesy mają ciągle taką samą wartość jaką ustawiłem wcześniej (Normalny). Nie wiem co mam robić, by było jak dawniej (by procesor był obsługiwany prawidłowo-domyślnie przez program). Czyżby pozostał tylko format systemu a po nim ponowne zainstalowanie programu??

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Te priorytety w ogóle się nie zmieniają, ciągle wyświetla się "Normalny" przy wszystkich procesach. Kiedyś program sam zarządzał i zmieniał je automatycznie co jakiś czas, np. z normalnego priorytetu na niski, z niskiego na wysoki itd.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2659
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

Process Lasso - jak zmienić priorytety na domyślne?

Post19 lut 2016, 19:56

A próbowałeś zresetować ustawienia jakoś. Z tego co pamiętam:
1. Zakładka Opcje -> resetuj na samym dole
2. Przy odinstalowaniu jest możliwość usunięcia zapisanej konfiguracji
3. Przy instalacji resetowanie opcji
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
njczyziu

Użytkownik
Posty: 166
Rejestracja: 11 lip 2011, 18:46

Process Lasso - jak zmienić priorytety na domyślne?

Post26 lut 2016, 15:50

Właśnie nic to nie daje..

1. Zupełnie nie pomaga.
2. Usuwam wszystko.
3. Przy instalacji pyta czy przywrócić domyślne ustawienia, klikam TAK, a wszystko wygląda dokładnie tak samo..

Znalazłem na stronie producenta:

Co pozostaje po deinstalacji Process Lasso?

Powiedzmy, że osoba wypróbowała Process Lasso i chce go odinstalować. Co pozostaje po programie? Nic. Żadne trwałe zmiany w systemie nie zostały zastosowane jak też program nie zostawił po sobie żadnych plików. Tak jak użytkownik, nie lubimy "śmieci" pozostawianych po deinstalacji i zwłaszcza oprogramowania dokonującego permanentnych zmian w systemie, które nie są odwracane przy jego usuwaniu. Process Lasso nie modyfikuje konfiguracji systemu, bezpiecznie zarządza procesami podczas pracy silnika (ProcessGovernor.exe). Zaawansowane narzędzia dołączone do Process Lasso (TweakScheduler i Narzędzie konfiguracji Harmonogramu klas multimediów) dokonują zmian systemowych, ale tworzą przed ich zastosowaniem kopię zapasową, aby zapewnić możliwość przywrócenia tych ustawień do poprzedniego stanu.


Gdzie ta kopia zapasowa się znajduje i jak ją przywrócić?

-- 26 lut 2016, 16:50 --

Nawiązałem kontakt z polskim przedstawicielem tego programu, jesteśmy w fazie rozwiązywania problemu.

Temat można zamknąć.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21305
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Process Lasso - jak zmienić priorytety na domyślne?

Post04 mar 2016, 15:28

To daj potem znać jak go rozwiązano.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
njczyziu

Użytkownik
Posty: 166
Rejestracja: 11 lip 2011, 18:46

Process Lasso - jak zmienić priorytety na domyślne?

Post01 kwie 2016, 20:25

Niestety problem nie został rozwiązany.
Pan, który udzielał mi pomocy, aż sam nie dowierzał, że zupełnie nic nie skutkuje przy rozwiązywaniu go.

Czyszczenie rejestru, usuwanie cfg. nie przynosi żadnego rezultatu.
Gdzieś ciągle siedzą te ustawienia..

Pozostał chyba już tylko format, zrobię go kiedyś, jak zajdzie większa potrzeba.



  • Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości