Witam.
Znacie jakiś darmowy programik, dzięki któremu można by było tylko i wyłącznie obserwować pulpit innego komputera. Próbowałem programów do sterowania jak TeamViewer, ale po pierwsze sterowanie nie jest mi potrzebne, a po drugie jakość jest tam fatalna, a mi zależy żeby była jak najlepsza, a przynajmniej żeby po włączeniu pliku wideo była płynność, a nie pokaz slajdów. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
Program do obserwacji pulpitu innego komputera
- samel15
Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze od innych.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Do jakich celów?
Do pomocy zdalnej TightVNC
Do pomocy zdalnej TightVNC
- samel15
Do celów oglądania zdjęć i plików wideo na innym komputerze.Taka funkcja była w Skype ale dostępna tylko przez 7dni.
Nie zależy mi na tym, abym mógł ingerować jakoś w komputerze chcę tylko widzieć to co widać na pulpicie innego komputera w dobrej jakości.
Nie zależy mi na tym, abym mógł ingerować jakoś w komputerze chcę tylko widzieć to co widać na pulpicie innego komputera w dobrej jakości.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Hmm, tak się zastanawiam o rodzaj usługi jaką chcesz uzyskać. Chodzi o przesyłanie strumieniowe wideo pomiędzy komputerami czy może być proste przesłanie zdjęcia np w oknie komunikacji? Bo to drugie udostępnia np AQQ poprzez wyślij wycinek.
- samel15
No to powiem tak. Siostra która nie ma jakiegoś mega szybkiego internetu (ok 2Mb nie wiem dokładnie) i mieszka we Francji chciała nam pokazać zrobione przez siebie filmy. Filmy te są w bardzo dobrej jakości to też zajmują dużo miejsca. Dlatego siostra jak i ja chcielibyśmy oszczędzić na czasie potrzebnym na pobranie filmu i oglądnięcie go bezpośrednio na jej komputerze za pomocą właśnie jakiegoś takiego programu.Dodam, że są to filmy z różnych imprez rodzinnych itp. dlatego przeważnie są długie.
No i tu właśnie wkracza moje pytanie o program, który umożliwi mi oglądnięcie tychże filmów bez pobierania ich.
Chyba, że jest to zły pomysł i lepiej byłoby zrobić coś innego to byłbym wdzięczny za informację i naprowadzenie.
No i tu właśnie wkracza moje pytanie o program, który umożliwi mi oglądnięcie tychże filmów bez pobierania ich.
Chyba, że jest to zły pomysł i lepiej byłoby zrobić coś innego to byłbym wdzięczny za informację i naprowadzenie.
- lewy
To może VLC Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ma streaming wideo
pomoc:
Ma streaming wideo
pomoc:
Kod: Zaznacz cały
http://blog.dexterxx.pl/2010/12/14/fast-lan-videoaudio-stream/
- samel15
Dzię6ki za radę przetestuje jeszcze dzisiaj program z siostrą ale jestem dobrej myśli.
- lewy
Obawiam się jedynie o jakość łącza bo upstream siostry może być zbyt niski dla dobrej jakości.
-
- Reklama