Każdy może zrobić sobie zrzut ekranu (screen), wydrukować pracę i zrobić jej wierną kopię.
zrobienie kopii zajmuje wiele godzin i jest to ciężka praca, kiedy nie ma się dostępu do obrazków w oryginalnym rozmiarze, czyli dokumentów w oryginalnej wielkości
Poczekaj na Łukasza (cosik_ktosik), On jest specjalistą od stenografii i pewnie poradzi Ci jakiś profesjonalny sposób na zabezpieczenie pracy]
Ok, to czekam
zabezpieczenie pracy w sensie, że tylko Ty będziesz mogła udowodnić, że jesteś jej autorką.
mam pliki źródłowe; udowodnienie nie jest trudne;
natomiast no jak pokazać, jak wysoki poziom reprezentuje moja praca? coś należy klientom pokazać - nikt przecież nie będzie kupował "kota w worku".
Dokumenty aplikacyjne, które przygotowuję - reprezentują najwyższy poziom merytoryczny, formalny, są koherentne, czyli spójne psychologicznie, a oprawa graficzna udowadnia między innymi, że kandydat do pracy posiada wspaniałe umiejętności komputerowe, etc. Listy motywacyjne, to "najwyższa szkoła jazdy", czyli wtajemniczenia...
Ok - dość reklamy
Problem jest inny - chcę, aby nie można było kopiować tekstów, a grafikę i tak trzeba zrobić od nowa, więc jak się komuś chce tak jak mi - to niech siedzi i sam sobie robi! Siłą tych dokumentów jest zawartość treściowa, to, co kandydat ma do powiedzenia i co sobą reprezentuje; grafika jest ważna, ale nie najważniejsza;
Powiedzcie, da się wyciągnąć teksty z tych obrazków, czy nie?