Program InfoTag Magic nie działa

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Program InfoTag Magic nie działa

Post21 sty 2013, 17:25

Witam.
Pobrałem ostatnio ponieważ jest mi to potrzebne taki mały programik InfoTag Magic 1.0, który pokazuje po najechaniu kursorem myszy na plik jego szczegółowe informacje.
Dokładnie jest to wersja v1.0.beta5, a więc beta - nie wiem więc czy ma to jakiś wydźwięk ?
W szczególności dane np. o plikach .msi z folderuC:\WINDOWS\ Installer, których nazwy są przez system podmienione i bardzo do siebie podobne.
Jednak pomimo poprawnej instalacji i braku wszelkich błędów programik nie działa. Tzn. nie widać żadnych takich informacji o plikach. Programik zainstalowałem na C:\Program Files, zaś jego dll jest w folderze system32 tego dysku.
Teoretycznie i bez tego programiku po najechaniu kursorem, ewentualnie po zaznaczeniu pliku powinny się wyświetlać w takim małym, tymczasowym okienku szczegóły o pliku. Pokażę może to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Rejestrowałem też ponieważ programik integruje się z powłoką systemową w Uruchom jego dll wpisując tam komendę: regsvr32 infotagmagic.dll
Zarejestrowała się prawidłowo. Wymagania systemowe też są spełnione. A jednak nadal nie działa .

Myślałem, że może obsługuje on tylko niektóre rozszerzenia, ale przecież większość takich, które ja posiadam też powinien czyli: .txt, .exe, .msi, .msp, .mp3, .wma, ale też .dll, .ocx czy .ape.

Zastanawiam się co jest przyczyną tego problemu, posiadam też inny programik MediaInfo, który działa w menu kontekstowym z prawokliku na plik i informuje szczegółowo o plikach, a być może blokuje on właśnie ten InfoTag Magic ?
Odinstalowałem ten programik, ale to jak widzę nie dało rezultatu. :)

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”