Witam
Potrzebuje być na bieżąco z jednym kanałem RSS jednak nie mogę być cały czas w domu i przed komputerem. Chciałbym dostawać informacje o nowej wiadomości na tym kanale zaraz po pojawieniu się jej i gdziekolwiek bym nie był dlatego szukam programu który na uruchomionym komputerze będzie np co minutę sprawdzał czy jest nowa wiadomość na kanale i jeśli jest to wyśle ta wiadomość mi na email - wtedy dostanę smsa ze skrzynki ze mam nowa wiadomość...
Mozę zna ktoś taki program/czytnik rss? Lub poradzi jakieś inne rozwiązanie?
Znalazłem jeden program który wysyła automatycznie wiadomości z kanału rss na email ale nie tylko nową ale wszystkie/ostatnia i efekt jest taki ze co minutę dostaje email z tą sama ostatnią wiadomością znalazłem tez taki czytnik który sprawdza kanał co minutę i wyświetla tylko ostatnia wiadomość ale jej nie wysyła na email tylko informuje o niej na komputerze. Wiec może być np tez jakiś program który będzie monitorował jakaś część pulpitu i gdy coś na niej się zmieni wyśle email
A może ktoś ma jakiekolwiek inne rozwiązanie?
Rss na e-mail
- greh
- Kontaktowanie:
Rss na e-mail
Jeśli jako z klienta e-mail korzystasz z Thunderbirda, nic nie stoi na przeszkodzie, by skonfigurować go pod RSS.
Informacje i kolejne kroki dostępne pod adresem: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Informacje i kolejne kroki dostępne pod adresem: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
Rss na e-mail
Tak używam właśnie tego klienta poczty
tylko chodzi o to zeby ta wiadomości po pojawieniu sie na rss była automatycznie wyslana na serwer poczty a nie została tylko w kliencie poczty - tak żebym z serwera poczty dostal sms o nowej wiadomości
...taka opcja tam jest? Pytam bo pisze z telefonu i nie moge tu uruchomić tego linku...
EDIT:
Niestety nie widzę tam takiej opcji... No chyba że jest jakiś dodatek do thunderbird'a który automatycznie przekaże wiadomość dalej?...
EDIT2: OK jakoś sobie poradziłem... Za pomocą filtrów najpierw thunderbird przenosi wiadomości z RSS do folderu w skrzynce odbiorczej e-mail w programie a później tą wiadomość przekazuje automatycznie na drugi adres e-mail
Dzięki

EDIT:
Niestety nie widzę tam takiej opcji... No chyba że jest jakiś dodatek do thunderbird'a który automatycznie przekaże wiadomość dalej?...
EDIT2: OK jakoś sobie poradziłem... Za pomocą filtrów najpierw thunderbird przenosi wiadomości z RSS do folderu w skrzynce odbiorczej e-mail w programie a później tą wiadomość przekazuje automatycznie na drugi adres e-mail
Dzięki
- greh
- Kontaktowanie:
Rss na e-mail
Nie ma za co, jesteśmy od tego by pomagać, tudzież podpowiedzieć. 

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama