Witam, mam taką prośbę, zapytanie, sprawę;] Chodzi o to, chciałbym przechwycić obraz z pulpitu, ale nie tak, żeby go zapisać, tylko żeby szedł "live" (abym mógł go np. puścić w eter). Szukałem programów i wszystkie z nich zapisują obraz w avi itp., znalazłem tylko jeden, w którym idzie wszystko "na żywo". Ale problem w tym, że nie działa na Win 7. Czy ktoś może wie jak zrobić, żeby zadziałał, lub może ktoś zna jakiś inny tai program?
Z góry dzięki;]
PS. Mam Win 7 Home Premium 64 bitowy
SplitCam, przechwyt obrazu z pulpitu
- XMan
Opisz więcej i dokładniej o problemie.
Jakie to są programy, dla kogo przeznaczone, na jakie serwery etc ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Może TeamViewer ?
Poradnik do Team Viewer.
Nie wiem czy będzie działać na Windows 7 64bit. ale możesz sprawdzić w innej zgodności systemu.
- widzę że chyba jest a jeżeli nie to możesz również sprawdzić zmianę zgodności systemu lub są inne rozwiązania...
Jakie to są programy, dla kogo przeznaczone, na jakie serwery etc ?

Może TeamViewer ?
Poradnik do Team Viewer.
Nie wiem czy będzie działać na Windows 7 64bit. ale możesz sprawdzić w innej zgodności systemu.
- widzę że chyba jest a jeżeli nie to możesz również sprawdzić zmianę zgodności systemu lub są inne rozwiązania...
-
No to może dokładniej;] Chciałem zrobić dla kumpli takie "mini TV". Tak po prostu z nudów pierwsze chciałem im puścić jakąś piosenkę. Potem jak to się zrobiło ciekawe to pomyślałem o obrazie, żeby puścić jakiś swój filmik nagrany kamerą, itp. Jednak kiedy im się odechciało, mnie ta sprawa strasznie zaciekawiła;D I zacząłem grzebać. Ok, dość opowieści. Chciałem to puścić przez "SHOUTcast DNAS" na swoim kompie (tak jak przez Winampa radio, wiem, że ciężko to będzie na domowym PC, ale myślę, że warto spróbować). Poczytałem jak to zrobić i polecali program SplitCam. Ściągnąłem program, zainstalowałem i kiedy klikam w ikonkę, brak jakiejkolwiek reakcji. Pomyślałem, że źle się zainstalowało. Przeinstalowałem, dalej to samo. Zainstalowałem wersję, brak zmian. Próbowałem zmieniać tryb zgodności i też nic nie dało. Z ciekawości zainstalowałem SplitCam'a na drugim kompie z systemem XP i tam działa.
Jeżeli chodzi o te inne pogramy, to niestety nazw nie pamiętam;|
No niby tak pisze ale nic nie działa... Chyba, że to tylko tak u mnie.
A tego TeamViewer przetestuję jutro, bo idę spać;D
Dzięki wielkie za pomoc.
PS. Mam jeszcze małe pytanie do FRAPS'a, tylko nie wiem czy zaśmiecać forum nowymi tematami, hmm?
Jeżeli chodzi o te inne pogramy, to niestety nazw nie pamiętam;|
No niby tak pisze ale nic nie działa... Chyba, że to tylko tak u mnie.
A tego TeamViewer przetestuję jutro, bo idę spać;D
Dzięki wielkie za pomoc.
PS. Mam jeszcze małe pytanie do FRAPS'a, tylko nie wiem czy zaśmiecać forum nowymi tematami, hmm?
- mint1991
- Kontaktowanie:
Załóż nowy temat, chyba że jakimś cudem Twoje pytanie na temat FRAPS'a wiąże się z obecnym tematem 

-
Hola a todos, soy nuevo en este foro. Hace un par de días, descargado el programa SplitCam, desea informar que hay una nueva versión 5.4 con nuevas características, que difiere de la versión anterior. Si es que alguien está interesado 

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Hello paulruney, in english please
- janpas
- Kontaktowanie:
gracias, pero dar un enlace
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
-
I use this program for a long time, I recommend to all.
A new version SPLITCAM 5.4.3.2, in which many new upgrades. Download the new version from the official website Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A new version SPLITCAM 5.4.3.2, in which many new upgrades. Download the new version from the official website Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama