SyncBack - problem z hasłem

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
geiger99

Użytkownik

Post04 gru 2010, 16:56

Mam problem z ustaleniem harmonogramu zadań w SyncBack. Ręczne uruchamianie kopiowania jest ok. Ale przy planowaniu muszę ustawić hasło, bo się nie uruchomi. Przy próbie zatwierdzania pojawia się komunikat harmonogramu zadań: "Podczas próby ustawienia informacji o koncie zadania wystąpił błąd. Konkretny błąd: 0X80070005: Odmowa dostępu. Nie masz uprawnień do wykonania żądanej operacji". :cry: Próbowałam kilka razy zainstalować i odinstalować program, zmienić plik instalacyjny programu. I nic. Pomóżcie!!!

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post04 gru 2010, 18:23

Witam, a wszystko robisz na koncie z prawami administratora?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

geiger99

Użytkownik

Post04 gru 2010, 18:52

Właśnie o tym pomyślałam, choć nie wiem dlaczego program nie traktuje mnie jako administratora (jedyny użytkownik, konto administratora bez hasła). Jak dodałam hasło do mojego konta to zadziałało, bez hasła - nie działa. Czy w takim razie jeśli na kompie jest kilku użytkowników, aby działało musi byc w danej chwili zalogowany admin? Na koncie z ograniczeniami nie będzie działało? Testuję ten program właśnie po to, aby móc robić kopie zapasowe dla komputera z wieloma użytkownikami (konta ograniczone), bez konieczności logowania sie jako admin z hasłem.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post05 gru 2010, 09:38

Na koncie z ograniczeniami, raczej nie. Co do innych, jak jest wielu userów no to trzeba być zalogowanym na kogoś, nie ma wyjścia. Wyjście to albo zrobić mu nowe konto, tylko dla niego albo na jednego z userów zrobić autologowanie w systemie.Włączenie automatycznego logowania w systemie Windows
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”