Testowałeś lub testujesz program- pisz tutaj. Twoje opinie.

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post18 lis 2010, 20:51

Proponuję temat w którym będą się wypowiadać osoby, które testowały, testują lub chcą testować jakiś program, ale nie wiedzą, czy on jest wart zachodu. Dzielcie się w tym temacie opiniami na temat innych programów. Ostrzegajcie się przed programem, który może położyć system. Wymieniajcie swoje opinie.

Może ja zacznę: czy ktoś na tym forum testował darmowy program do optymalizacji: PC Brother System Care 1.5.1.20 :?:
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post18 lis 2010, 22:36

Ja zamierzam, wszystkie z Twojej listy ostatnich komercyjnych. Potem dam recenzję. Przy okazji zapraszam wszystkich do wstawiania recenzji, nawet najkrótszych. Dzięki temu nasz serwis urośnie szybciej w siłę.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post22 lis 2010, 15:33

A jak się sprawdza program RegCleaner, opisany w tej recenzji: recenzja-programu/regcleaner-recenzja-t9564.html przez djkamil09061991? Czy to bezpieczny program dla zielonych? Jeszcze nigdy nie usuwałam ręcznie wpisów z rejestru i nie chciałabym położyć systemu, ale Wise Registry Cleaner Free ciągle usuwa mi wpisy felernej przeglądarki Sundance Browser i chciałabym je usunąć na amen.

Kto z Was testował ten program? :mrgreen:
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post22 lis 2010, 15:44

Utwórz pkt przywracania systemu, i wtedy usuwaj programy z sekcji Software, nic się nie stanie tylko musisz być pewna że ich już nie posiadasz, ja nawet usuwałem wpisy których nie byłem pewien i wszystko śmiga, a powiem ci że dużo tam jest śmieci bo większośc programów nie rusza tych wpisów.

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post22 lis 2010, 15:55

Djkamil09061991, jak ten program jest tak prosty w obsłudze, to go użyję. Wpierw utworzę punkt przywracania systemu, a potem skasuję wpisy tamtej przeglądarki. Jak program się sprawdzi, to usunę kolejne wpisy, może ich być dużo, bo co chwila coś instaluję. Dzięki za tak szybką odpowiedź. :)
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post22 lis 2010, 15:57

Takich wpisów tworzy się tam naprawdę wiele i sam ich nie ruszałem do pewnego czasu, gdy przeglądałem rejestr zaczęło mnie to drażnić a więc zabrałem się za czyszczenie :P

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post22 lis 2010, 16:03

Djkamil09061991, ale według tego: viewtopic.php?f=52&t=2610 ten program może uszkadzać rejestr dwurdzeniowym komputerom, czy to się zmieniło? Rokko i Xman ostrzegali przed tym programem. Czy to dotyczy tylko wstecznej wersji programu- poradnik dotyczący tego programu jest już leciwy?

Djkamil09061991, ile rdzeniowy masz komputer? Czy ten program kiedyś uszkodził Ci rejestr? :mrgreen:
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post22 lis 2010, 16:06

Ostatnio o tym z Xman rozmawiałem, i nie wiem dlaczego twierdzi że są problemy przy wielu rdzeniach, sam posiadam 2 rdzeniowy procesor i nie widzę jakichkolwiek problemów, jeśli będziesz miała jakieś problemy możesz spróbować programu o podobnych funkcjach który również opisałem:
http://www.hotfix.pl/regsupreme-pro-recenzja-r15.htm
posiada praktycznie tą samą opcję podglądania kluczy pozostawionych po programach

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post22 lis 2010, 16:11

Djkamil09061991, jednak nie będę ryzykować z RegSupreme Pro, poza tym nie jest to darmowy program i jest kompatybilny z Vistą.
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post22 lis 2010, 16:14

Tak jak mówiłem zrób kopie rejestru jakimś programem albo poprostu punkt przywracania, i próbuj regCleanerem, on usuwa tylko stare klucze rejestru o ile takowe wybierzesz( nie pomyl się :P ) w razie problemów przywracasz system i wszystko gra, ja sam korzystam z tego programu dość długo usuwam nim dużo wpisów i nie przywracałem ani razu systemu, wszystko jest ok

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post22 lis 2010, 16:20

Djkamil09061991, zainstalowałam RegCleaner, program się uruchomił, ale nie widać wpisów tamtej przeglądarki. Czy usunąć te wpisy ręcznie? Czy wtedy położę system?
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post22 lis 2010, 16:21

Dobrze szukałaś w pierwszej zakładce programu??? Nie koniecznie wpis musi mieć nazwę tej przeglądarki, może on nazywać się inaczej, przejrzyj dokładnie.

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post22 lis 2010, 16:32

Na pewno nie ma wpisów tego programu.

Wise Registry Cleaner ciągle znajduje mi takie wpisy:

-
HKEY_CLASSES_ROOT\.mht\Default
Powód: Plik (Folder) nie istnieje.D:\Program Files\do internetu\przeglądarki\Sundance Web Browser\sundance.exe.MHT
- można bezpiecznie usunąć.

-
\sundance.exe.HTM\DefaultIcon\Default
Powód: Plik (Folder) nie istnieje.D:\Program Files\do internetu\przeglądarki\Sundance Web Browser\sundance.exe

-
\sundance.exe.HTML\DefaultIcon\Default
Powód: Plik (Folder) nie istnieje.D:\Program Files\do internetu\przeglądarki\Sundance Web Browser\sundance.exe

-
\sundance.exe.MHT\DefaultIcon\Default

Czy te wpisy usunąć ręcznie? Sundance Browser nawet nie łączyła się z internetem- chyba ją blokowały Online Armor Free i Mamutu.
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post22 lis 2010, 16:36

W regCleaner zrób automatyczne czysczenie rejestru dla pewności, a te klucze możesz spróbowac usunąć jeśli i tak są już nie używane, jeśli nie możesz ich znależć użyj programu Registrar Lite wersja 2.0 jest bezpłatna i wyszukaj te wpisy tym programem.Nazwę programu wpisz w okno wyszukiwarki i usuń klucze zawierające taki wpis, tylko rób to ostrożnie bo niektóre klucze mogą być powiązane

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post22 lis 2010, 21:52

Djkamil09061991, Registrar Lite się nie sprawdził, wprawdzie się uruchomił, ale potem się zawiesił. Potem użyję RegCleaner. Dzięki za pomoc. :)

Edit: Djkamil09061991, RegCleaner to bardzo dobry program- przy jego użyciu usunęłam na amen wpisy tamtej przeglądarki i inne zbędne wpisy. RegCleaner nic mi nie uszkodził i dobrze działa, mimo że mam dwurdzeniowy procesor. Djkamil09061991, dziękuję Ci, że poleciłeś mi ten program. :)

Jak chcecie testować jakiś program i poznać opinie o nim, to piszcie o nim w tym temacie. Czasami lepiej jest się zapytać, czy jakiś program się sprawdza, zamiast położyć system.
Pozdrawiam, Joanna

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”