TuneUP Utilities 2011 - Problem.

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
vs2011

Użytkownik

Post11 lip 2011, 10:08

Witam. Posiadam pełną wersję programu TuneUp Utilities 2011, który służy do optymalizacji systemu Windows 7. Program działa bez zarzutu, tylko pojawił się problem, który nie wiem jak naprawić: Usunięto dane Prefetch. Żadnych danych nie usuwałem, więc nie wiem skąd ten komunikat. W celu dokładniejszego wyjaśnienia problemu załączam zrzuty ekranu. Pisałem do działu pomocy technicznej programu, ale nikt nie odpisuje.
Używam systemu Win 7 Ultimate 64bit.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
deFco247

Ekspert
Kontaktowanie:

Post11 lip 2011, 10:48

W 32-bitowych systemach do natychmiastowego przebudowywania folderu Prefetch służyła komenda rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks, jednak z tego co udało mi się wyszukać, ona nie funkcjonuje na 64-bitowych systemach.

W normalnych warunkach zawartość tego folderu powinna być przebudowywana w stanie bezczynności, czyli po kilku minutach nic nie robienia na komputerze. Najlepiej wyłącz wszelkie zbędne programy, które mogą obciążać procesor i pozostaw w tym stanie komputer na ok. pół godziny.

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post12 lip 2011, 02:52

Vs2011, używasz jakichś programów do usuwania zbędnych plików? Np. Ccleaner? Albo jakiegoś programu do optymalizacji, który usuwa śmieci z kompa? Np. Auslogic Boost Speed?

Może on usuwa dane z Prefeth.

Swoją drogą wiem, że od czasu do czasu można czyścić dane w tym folderze. Nie za często, bo dzięki niemu uruchamiają się szybciej często uruchamiane programy, ale tych danych może sporo się uzbierać.

Według niektórych te dane można czyścić raz na miesiąc. :mrgreen:
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”