Witam. Posiadam pełną wersję programu TuneUp Utilities 2011, który służy do optymalizacji systemu Windows 7. Program działa bez zarzutu, tylko pojawił się problem, który nie wiem jak naprawić: Usunięto dane Prefetch. Żadnych danych nie usuwałem, więc nie wiem skąd ten komunikat. W celu dokładniejszego wyjaśnienia problemu załączam zrzuty ekranu. Pisałem do działu pomocy technicznej programu, ale nikt nie odpisuje.
Używam systemu Win 7 Ultimate 64bit.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
TuneUP Utilities 2011 - Problem.
- deFco247
- Kontaktowanie:
W 32-bitowych systemach do natychmiastowego przebudowywania folderu Prefetch służyła komenda rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks, jednak z tego co udało mi się wyszukać, ona nie funkcjonuje na 64-bitowych systemach.
W normalnych warunkach zawartość tego folderu powinna być przebudowywana w stanie bezczynności, czyli po kilku minutach nic nie robienia na komputerze. Najlepiej wyłącz wszelkie zbędne programy, które mogą obciążać procesor i pozostaw w tym stanie komputer na ok. pół godziny.
W normalnych warunkach zawartość tego folderu powinna być przebudowywana w stanie bezczynności, czyli po kilku minutach nic nie robienia na komputerze. Najlepiej wyłącz wszelkie zbędne programy, które mogą obciążać procesor i pozostaw w tym stanie komputer na ok. pół godziny.
- stukot
Vs2011, używasz jakichś programów do usuwania zbędnych plików? Np. Ccleaner? Albo jakiegoś programu do optymalizacji, który usuwa śmieci z kompa? Np. Auslogic Boost Speed?
Może on usuwa dane z Prefeth.
Swoją drogą wiem, że od czasu do czasu można czyścić dane w tym folderze. Nie za często, bo dzięki niemu uruchamiają się szybciej często uruchamiane programy, ale tych danych może sporo się uzbierać.
Według niektórych te dane można czyścić raz na miesiąc.
Może on usuwa dane z Prefeth.
Swoją drogą wiem, że od czasu do czasu można czyścić dane w tym folderze. Nie za często, bo dzięki niemu uruchamiają się szybciej często uruchamiane programy, ale tych danych może sporo się uzbierać.
Według niektórych te dane można czyścić raz na miesiąc.

Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
-
- Reklama