Oto moje wtyczki:
1. Google Sharing- wtyczka zapewniająca prywatność w czasie korzystania z przeglądarki Google. Można ją pobrać ze strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. Track Me Not- wtyczka, która bombarduje wyszukiwarkę różnymi hasłami i zabezpiecza przed zebraniem informacji przez Google o rzeczach wpisanych w tej wyszukiwarce. Można ją pobrać z: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. All-in-one-sidebar: wtyczka powodująca, że z Firefoxa się wygodniej korzysta, ma się łatwiejszy dostęp do zainstalowanych wtyczek, motywów, okna pobierania plików i ostatnio oglądanych stron. Tą wtyczkę można pobrać ze strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4. No Script: wtyczka zwiększająca bezpieczeństwo, blokująca skrypty. Można ją pobrać ze strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Na hotfixie wyłączam ten dodatek.
5. Adblock Plus 1.3.1- wtyczka blokująca reklamy, można ją pobrać ze strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
6. Flashblock: wtyczka blokująca niechciane animacje flash. Jak się je chce uruchomić, wystarczy na nie kliknąć. Można ją pobrać ze strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
7. Groowe Search Toolbar: wtyczka dzięki której ma się dostęp do różnych toolbarów, min. Google, Yahoo, rozszerzeń Firefoxa, softpedii i innych. Tą wtyczkę można pobrać z: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
8. Personas Plus: wtyczka dzięki której można zmienić interfejs Firefoxa. Można ją pobrać ze strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
9. FEBE- wtyczka do robienia backupu całego profilu i użytych wtyczek. Można ją pobrać ze strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
10. DontPhishMe: wtyczka, która ma chronić przed phishingiem. Można ją pobrać ze strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
11. WOT: ta wtyczka informuje, które strony są bezpieczne, a które nie. Można ją pobrać ze strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
12. Ghostery: wtyczka blokująca trackery. Można ją pobrać ze strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Hotfixa dodałam do białej listy, bo ta strona jest bezpieczna.
Oprócz tego mam wtyczki zwiększające bezpieczeństwo, mające własnego instalatora:
1. AVG Link Scanner (instalkę można pobrać ze strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników , ta wtyczka jest kompatybilna z Firefoxem, IE i Lunascape) i Mc Afee Site Advisor- do pobrania z: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (ta wtyczka jest kompatybilna z Firefoxem, IE i Lunascape).
Mój Firefox w ogóle się nie wiesza i dobrze chodzi.