Windows 7+Nowe Gadu Gadu brak współpracy
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Witam jest taki problem że nie mogę sie zalogować w nowym GG, stare GG i Web Gadu działa bez problemu, jak to mogę naprawić?
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2010, 00:21 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu
Powód: Zmiana tytułu
- seba86mu
Win7 i Nowe GG
Być może zapora sieciowa blokuje Nowe GG ?
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Win7 i Nowe GG
Wyłączyłem całą zapore, być może źle, pierwszy dzień używam Windows Seven.
Ale wyłączyłem te zapory, nawet dodałem GG 10 do reguł gdzie połączenie ma być udostępniane, ale nadal nic.
-- 09 kwi 2010, 23:37 --
I przyłączę sie do tematu bo nie widzę sensu zakładania 10 tematów, nie mogę zainstalować Google Tollbar, wyskakują błędy o certyfikacie albo w ogóle nie ma akcji ocb?
-- 09 kwi 2010, 23:42 --
Ale GG Classic działa bez zażutów, To samo Web gadu, więc wątpie aby to było coś z serverami
Ogólnie to sry za błędy ortograficzne, nie mam google tollbar bo jakieś błędy z certyfikatami wyskakują ;/
-- 09 kwi 2010, 23:45 --
Przykład:
Gdy próboję pobrać Ablock plus (Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników) występuje takie coś:
To połączenie jest niezaufane
Program Firefox został poproszony o nawiązanie bezpiecznego
połączenia z serwerem addons.mozilla.org, ale nie można potwierdzić bezpieczeństwa tego połączenia.
Zwykle podczas nawiązywania bezpiecznych połączeń witryny
dostarczają zaufanych informacji o tożsamości, dowodząc w ten sposób, że użytkownik łączy się
z właściwym serwerem. W przypadku tej strony tożsamość nie może być jednak zweryfikowana.
Co teraz zrobić?
Jeśli zwykle połączenie z tą witryną przebiega
bez takich problemów, błąd ten może oznaczać, że ktoś próbuje się podszyć pod tę witrynę.
W tej sytuacji nie należy kontynuować.
-- 09 kwi 2010, 23:59 --
Problem został rozwiązany.
W obu przypadkach Wadą była zła data systemu (resetowałem bios)
Zmieniając date na normalną naprawił się i FireFox i GG.
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie.
Ale wyłączyłem te zapory, nawet dodałem GG 10 do reguł gdzie połączenie ma być udostępniane, ale nadal nic.
-- 09 kwi 2010, 23:37 --
I przyłączę sie do tematu bo nie widzę sensu zakładania 10 tematów, nie mogę zainstalować Google Tollbar, wyskakują błędy o certyfikacie albo w ogóle nie ma akcji ocb?
-- 09 kwi 2010, 23:42 --
Ale GG Classic działa bez zażutów, To samo Web gadu, więc wątpie aby to było coś z serverami
Ogólnie to sry za błędy ortograficzne, nie mam google tollbar bo jakieś błędy z certyfikatami wyskakują ;/
-- 09 kwi 2010, 23:45 --
Przykład:
Gdy próboję pobrać Ablock plus (Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników) występuje takie coś:
To połączenie jest niezaufane
Program Firefox został poproszony o nawiązanie bezpiecznego
połączenia z serwerem addons.mozilla.org, ale nie można potwierdzić bezpieczeństwa tego połączenia.
Zwykle podczas nawiązywania bezpiecznych połączeń witryny
dostarczają zaufanych informacji o tożsamości, dowodząc w ten sposób, że użytkownik łączy się
z właściwym serwerem. W przypadku tej strony tożsamość nie może być jednak zweryfikowana.
Co teraz zrobić?
Jeśli zwykle połączenie z tą witryną przebiega
bez takich problemów, błąd ten może oznaczać, że ktoś próbuje się podszyć pod tę witrynę.
W tej sytuacji nie należy kontynuować.
-- 09 kwi 2010, 23:59 --
Problem został rozwiązany.
W obu przypadkach Wadą była zła data systemu (resetowałem bios)

Zmieniając date na normalną naprawił się i FireFox i GG.
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie.
-
Win7 i Nowe GG
Co rozumiesz pod pojęciem "nowego GG"? GG8 czy GG10?
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Najnowsze, czyli GG 10.
-
- Reklama