Witam,
potrzebuję zabezpieczyć plik worda 2003 lub 2007 przed możliwością kopiowania jego zawartości i zablokowania edycji niektórych fragmentów dokumentu. To drugie potrafię zrobić poprzez narzędzie Chroń dokument itd. Problem z kopiowaniem. Wiem że da się tak zrobić bo znalazłem taki plik w sieci. Nie wchodzi w grę przeróbka do pdf-a. Musi to być word.
Pomożecie??
Word blokowanie edycji
- Sledzislaw
Word blokowanie edycji
Takie coś znalazłem, nie sprawdzałem u siebie ale można się zapoznać...
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
"...niewiedza to błogosławieństwo..."
-
Word blokowanie edycji
dzięki, ale to nie to....
ma ktoś inny pomysł??
ma ktoś inny pomysł??

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Word blokowanie edycji
Może z tym kopiowaniem to trzeba zrobić tak, że klikasz na wstążkę->Przygotuj->Oznacz jako wersję ostateczną.
- rokko
- Kontaktowanie:
Word blokowanie edycji
Można w ten sposób zabezpieczyć, pytanie zasadnicze którą wersją Worda posiadasz.
PS. Hehe a wiesz, że metoda zabezpieczania dokumentów w ten sposób i tak jest do obejścia? Jak user cwany i będzie wiedział z jakiego oprogramowania skorzystać to i tak sobie to odbezpieczy
PS. Hehe a wiesz, że metoda zabezpieczania dokumentów w ten sposób i tak jest do obejścia? Jak user cwany i będzie wiedział z jakiego oprogramowania skorzystać to i tak sobie to odbezpieczy

Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
Word blokowanie edycji
Mam worda 2007, opcja z wersja ostateczna dokumentu nie działa. Ma ktos inny pomysł??
- rokko
- Kontaktowanie:
Word blokowanie edycji
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- greh
- Kontaktowanie:
Word blokowanie edycji
Zapisz w Wordzie jako PDF i w łatwy sposób nie wyedytujesz. 

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
Word blokowanie edycji
Zapisanie do pdf to nie rozwiązanie. To musi byc word tylko taki, w którym da się edytować wybrane miejsca ale jednocześnie nie da się nic z tego dokumentu skopiować. Dzięki rokko za podpowiedź ale to nie to o co mi chodzi.
Ma ktos jakiś inny pomysł bo ja szczerze mówiąc już nie
Ma ktos jakiś inny pomysł bo ja szczerze mówiąc już nie

-
- Reklama