Zachowanie danych w iTunes

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
DjKamil

Użytkownik

Post02 lip 2011, 20:39

Witam, nie wiem czy tu w ogóle można poruszać takie sprawy, jak nie to przepraszam i proszę wyrzucić.

Planuje zrobić format dysku i tu moje pytanie - jak to jest z tym iTunes?
Niektóre aplikacje, które posiadam na iPhone kiedyś były darmowe, teraz są płatne.
Nie chciał bym tego stracić, czyli zachować jednym słowem wszystko to, co jest wgrane obecnie na telefonie.
Wiadomo, że zsynchronizować kiedyś trzeba będzie komputer z telefonem.

A pamiętam, że jak kupiłem telefon to aplikacje, które były na telefonie po synchronizacji zostały skasowane.
Czy może wszelkie dane o pozycjach zakupionych są przypisane do konta e-mail?

Jak ktoś się na tym zna to proszę o pomoc.
Serdeczne dzięki.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post02 lip 2011, 20:53

A pamiętam, że jak kupiłem telefon to aplikacje, które były na telefonie po synchronizacji zostały skasowane.

W sumie nie powinni ich usuwać, prawo nie działa wstecz.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

DjKamil

Użytkownik

Post02 lip 2011, 21:01

Tak, tylko to pewnie jest zabezpieczenie, aby jedna osoba nie kupowała aplikacji, a reszta sobie od niej kopiowała przez iTunes. W sumie poczytałem trochę i chyba z tego co zrozumiałem aplikacje są przypisane do konta. Więc jak podam swojego maila i hasło to nie stracę tych aplikacji. Przynajmniej mam taką nadzieję, a jest tego dobre ponad 10 GB.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post03 lip 2011, 09:19

Tylko musisz sprawdzić co np oni dają potem. Zobacz, że nie wszystko musi być dostępne:
Dla wygody użytkownika, po zakupie Uprawnionych Treści może on pobrać niektóre z wcześniej zakupionych Uprawnionych Treści na dowolne Połączone Urządzenie. Niektóre Uprawnione Treści, które zostały wcześniej zakupione przez użytkownika, mogą nie być dostępne do ponownego pobrania w danym czasie. W takim przypadku iTunes nie ponosi wobec użytkownika żadnej odpowiedzialności.

Ogólnie to poczytaj: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

DjKamil

Użytkownik

Post03 lip 2011, 10:34

Okej dzięki za pomoc. Trochę tego jest, ale warto przeczytać, żeby potem się nie rozczarować ;)

• Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”