Zawieszanie się przeglądarek (Opera, Mozilla)
-
Zrobiłem niedawno formata, wszystko pięknie szło dopóki, nie pojawił się problem z przeglądarkami. Często podczas ładowania się strony (nie wiem czy to ma znaczenie, ale głównie YouTube i nk), czy uruchomienia się przeglądarki ona się zacina (głównie Opera, Mozilla w mniejszym stopniu), daje zakończ zadanie, uruchamiam przeglądarke ponownie i znów się zawiesza.. 2., 3. raz tak samo, dopiero za którymś z kolei razem normalnie się uruchamia... Nie mam pojęcia co może być przyczyną, pierwszy raz mam taki problem. Czasem też system nie chce się zamknąć, a wczoraj, bez uprzedzenia, pojawił się na 1sek niebieski ekran z jakimiś errorami i komp mi się wyłączył..
-
- Kontaktowanie:
Daj odczyt dumpa. Bluescreen (BSOD) - szukanie przyczyny powstawania. Czytanie plików DMP
Pozdrawiam, koleś git
- rokko
- Kontaktowanie:
Czy tylko na tych stronach problem występuje?
Na początek zaktualizuj Javę i Flash Player. Jak tego dokonasz sprawdź sytuację i zdaj nam relację.
Na początek zaktualizuj Javę i Flash Player. Jak tego dokonasz sprawdź sytuację i zdaj nam relację.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
odczyt dump: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 20:25 przez marush, łącznie zmieniany 1 raz.
- XMan
A jak jest na IE ?
Na IE8 tego nie mam.
Od dawna mam podobny problem z Mozillą, Operą oraz innymi przeglądarkami opartymi na innych silnikach, przeważnie Gecko / trzy formaty / i dlatego pytam
Jaki masz procesor, jednordzeniowy czy wielordzeniowy ?
Ja mam dwurdzeniowy i nic nie pomaga, miałem starego kompa z procesorem jednordzeniowym i nie było żadnych problemów.
Od czasu do czasu naprawiam znajomym lub rodzinie ,,stare graty" z procesorem jednordzeniowym i wszystkie przeglądarki śmigają
Moim zdaniem jest tak :
1. skopany silnik przeglądarek.
2. błąd na procesorach wielordzeniowych.
/ robiłem wszystko co możliwe /.
3. trzeba odinstalować którąś poprawkę, tylko którą ?
/ mam Windowws XP SP3, zawsze na bieżąco aktualizowany /.
Edit :
jeszcze do p/w, czytałem wiele razy że Flash Player również powoduje te problemy.
Faktycznie po wyłączeniu Flash Playera na Mozilli lub Operze u mnie jest dużo lepiej ale jak na razie nie ma innego
/ ma być /.
Dodatkowo w Mozilli sprawdź :
Narzędzia -> Opcje -> Treść -> odchacz Włącz obsługę jezyka JavaScript -> OK.
Na IE8 tego nie mam.
Od dawna mam podobny problem z Mozillą, Operą oraz innymi przeglądarkami opartymi na innych silnikach, przeważnie Gecko / trzy formaty / i dlatego pytam

Jaki masz procesor, jednordzeniowy czy wielordzeniowy ?
Ja mam dwurdzeniowy i nic nie pomaga, miałem starego kompa z procesorem jednordzeniowym i nie było żadnych problemów.
Od czasu do czasu naprawiam znajomym lub rodzinie ,,stare graty" z procesorem jednordzeniowym i wszystkie przeglądarki śmigają

Moim zdaniem jest tak :
1. skopany silnik przeglądarek.
2. błąd na procesorach wielordzeniowych.
/ robiłem wszystko co możliwe /.
3. trzeba odinstalować którąś poprawkę, tylko którą ?
/ mam Windowws XP SP3, zawsze na bieżąco aktualizowany /.
Edit :
jeszcze do p/w, czytałem wiele razy że Flash Player również powoduje te problemy.
Faktycznie po wyłączeniu Flash Playera na Mozilli lub Operze u mnie jest dużo lepiej ale jak na razie nie ma innego
/ ma być /.
Dodatkowo w Mozilli sprawdź :
Narzędzia -> Opcje -> Treść -> odchacz Włącz obsługę jezyka JavaScript -> OK.
-
2 rdzenie po 3ghz, wcześniej nie miałem żadnego problemu, tj. przed formatem. Zaczęło się od przeglądarek i ten niebieski ekran, na razie wszystko dobrze idzie.. A IE8 niemalże wogóle nie używam bo jest beznadziejny, na !. miejscu jest Opera, która jest zdecydowanie szybsza niż konkurenci, potem Mozilla. Sprawdzi mi ktoś ten raport z dump?
- XMan
P/w Edit - sprawdź 

- rokko
- Kontaktowanie:
@marush, nie da się pobrać tego. Wrzuć to na wikisend.com
-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników myśle że ok
-- 26 maja 2010, 21:41 --
Is there anybody there?
-- 26 maja 2010, 21:41 --
Is there anybody there?

- rokko
- Kontaktowanie:
Sorki marush, ale nie mam ostatnio czasu, aby siedzieć przed kompem i śledzić co się dzieje na forum, dlatego też z mojej strony możliwe są kilku-kilkunasto godzinne opóźnienia w odpisywaniu w najbliższych tygodniach 
BugCheck C2, {41, 89cfc000, 9cfc, dfedf}
Probably caused by : PCTAppEvent.sys ( PCTAppEvent+fea0 )
PROCESS_NAME: FWService.exe
Zaktualizuj oprogramowanie pochodzące od firmy PC Tools, nie wiem co dokładnie to jest, prawdopodobnie firewall, ponieważ często instalują się wraz z zaporą dodatkowe sterowniki. W najgorszym wypadku całkowicie odinstaluj program i sprawdź czy sytuacja wróci do normy.

BugCheck C2, {41, 89cfc000, 9cfc, dfedf}
Probably caused by : PCTAppEvent.sys ( PCTAppEvent+fea0 )
PROCESS_NAME: FWService.exe
Zaktualizuj oprogramowanie pochodzące od firmy PC Tools, nie wiem co dokładnie to jest, prawdopodobnie firewall, ponieważ często instalują się wraz z zaporą dodatkowe sterowniki. W najgorszym wypadku całkowicie odinstaluj program i sprawdź czy sytuacja wróci do normy.
-
Tak, jest to firewall, tak zaktualizowałem go i na razie problem zniknął - dzięki 

-
- Reklama