Programowanie Android w środowisku Eclipse

Skomentuj Nasze poradniki na www.hotfix.pl Chcesz zamieścić swój poradnik? Dodaj poradnik (dostępne po zalogowaniu na stronie)
Regulamin forum
Posty w tym dziale wymagają zatwierdzenia. Komentarze prosimy zamieszczać na stronie głównej portalu. Osoby zainteresowane dodaniem swojego poradnika mogą to zrobić poprzez odpowiedni formularz znajdujący się pod tym adresem (formularz dostępny po zalogowaniu na stronie).
Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21276
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Programowanie Android w środowisku Eclipse

Post21 gru 2014, 23:55

W następnej części kursu programowania na Android zamierzam pokazać jak pracuje się w środowisku Eclipse. Zapraszam do nowej części -> Programowanie Android w środowisku Eclipse
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21276
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Brak DDMS w Eclipse

Post21 gru 2014, 23:55

Jest on, nic bardziej mylnego. Jest tylko trochę ukryty. W wyszukiwarce Quick Access wpisz DDMS, od tej pory będziesz miał jego przycisk zaraz pod menu.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21276
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Zablokowane porty w środowisku Eclipse dla Androida

Post21 gru 2014, 23:56

Niestety Eclipse wymaga odblokowania dość pokaźnej liczby portów i to w zakresie od 8600 do 8700. Jest to ważne, zwłaszcza przy instalacjach sieciowych. Pamiętaj o ich odblokowaniu. Należy też odblokować port 1801.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21276
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Projekt w Eclipse nie rusza pomimo uruchomionego urządzenia

Post21 gru 2014, 23:56

Sprawdź koniecznie wersję API wybraną w projekcie. Tak, więc Project->Properties, zakładka Android i tam wybierz odpowiednią wersję API.

Jeśli nadal nie rusza, przejdź do Run Configurations, tam ustawi Launch Action na swoje Activity, zaś Target ustaw na właściwe urządzenie.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)



  • Reklama

Wróć do „Poradniki”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość