Hotkey - program

Szukasz programu, pisz tutaj
MaTi

Użytkownik

Hotkey - program

Post24 lut 2010, 21:09

Witam.

Poszukuję programu dzięki któremu będę mógł na klawiaturze ustawić hotkey'e do konkretnych programów. Chodzi o to że np uruchomię jakiś program i go zminimalizuje... i w trakcie korzystania z innego programu po wciśnięciu np F12 w programie zminimalizowanym wykona się jakaś akcja. (dokładnie chodzi o uruchomienie 2 gier multiplayer, grając jedną postacią chciał bym sterować drugą która będzie zminimalizowana)

Znalazłem program o nazwie G-Hotkey który nadawał by się idealnie, hotkeye działają jednak gdy zminimalizuje grę program przestaje działać i nie ma możliwości tego zmienienia w opcjach ;/ jest tez opcja żeby hotkeye działały we wszystkich programach ale wtedy hotkeye działają tylko w aktywnym programie a nie w tym konkretnym zminimalizowanym.

Zna ktoś jakiś program tego typu? mam nadzieje że wyraziłem się jasno ;)

Z góry dziękuje za pomoc

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Hotkey - program

Post24 lut 2010, 22:37

dokładnie chodzi o uruchomienie 2 gier multiplayer, grając jedną postacią chciał bym sterować drugą która będzie zminimalizowana

Chodzi Tobie o jeden proces przynależny do danej aplikacji uruchomiony w dwóch wątkach tak?

Podobne aplikacje do tego co podałeś:

Kod: Zaznacz cały

http://www.techsupportalert.com/best-free-hotkey-macro-recorder-utility.htm
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

MaTi

Użytkownik

Hotkey - program

Post25 lut 2010, 03:14

Mam gre którą uruchamiam 2 razy. (w menadzerze urzadzen sa to 2 osobne prosesy) W pierwszej uruchomionej grze loguje się na jedną postać a w drugiej na drugą postać. Drugą grę minimalizuję pozostawiając tylko pierwszą na full-screen. Chodzi o program który do drugiej gry (zminimalizowanej) przypisze hotkey na. F12 i po jego wciśnięciu postać wykona jakąś czynność. Chce będąc na pierwszej postaci, używając klawisza F12 wykonać akcję w zminimalizowanej drugiej grze. Chodzi o to zebym co chwile nie musial się przełączać między oknami pierwszej a drugiej gry.

Ewentualnie moze być to program który np co 15 sekund sam wykona wcisnięcie F12 w zminimalizowanej grze.

Wydaje mi sie ze programy z linku który podałeś potrafia tylko np po nacisnieciu F12 uruchomić dany program. Lecz moze nie umiem ich obsluzyc.

• Reklama

Wróć do „Poszukiwanie”