Jaki Internet na działkę ?
-
zastanawiam sie na zalozenie netu na dzialce, może ma ktoś jakierś pomysły jaki wybrać (neo odpada)
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2010, 22:56 przez seba86mu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta tytułu.
Powód: Korekta tytułu.
- seba86mu
internet
Często przebywasz na tej działce i intensywnie planujesz korzystać tam z Internetu ?
Co najczęściej robiłbyś w Internecie przebywając na działce ?
Może jakiś Internet mobilny ? Jeżeli tak, to polecam ofertę Play -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Co najczęściej robiłbyś w Internecie przebywając na działce ?
Może jakiś Internet mobilny ? Jeżeli tak, to polecam ofertę Play -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- rokko
- Kontaktowanie:
Też proponuje Play, najlepszy internet mobilny ze wszystkich ofert dostępnych na rynku. Na Twoim miejscu zakupiłbym starter Play Online lub poprosił o darmowy zestaw do sprawdzenia samego zasięgu. Nie wiem czy jeszcze promocja Play w tym zakresie jest aktualna, lecz do niedawna oferowali za darmo starter (wystarczy tylko do sprawdzenia siły sygnału). Oczywiście warunkiem skorzystania z internetu mobilnego jest posiadanie odpowiedniego modemu (bez simlock).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
niestety miałem juz wszystkie te sieci na próbe. Na Podlasiu troche jest tych białych dziur.
- rokko
- Kontaktowanie:
A sprawdzałeś w ogóle jak daleko od Ciebie są nadajniki sieci GSM/UMTS? To byłoby istotne w ocenie czy w ogóle jest szansa podpięcia się do Internetu z wykorzystaniem infrastruktury GSM, przy pomocy odpowiedniej anteny kierunkowej.
Sprawdź sobie lokalizację nadajników na stronie btsearch.pl
Sprawdź sobie lokalizację nadajników na stronie btsearch.pl
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
zawsze możesz sprawdzić na stronie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Raczej moi rodzice siedzą na działce i czasami fajnie jest z nimi pogadać przez gg.
Diorek nie dobijaj mnie tą mapą. podlasie to wielka dziura internetowa. jestem ciekaw dlaczego?
Diorek nie dobijaj mnie tą mapą. podlasie to wielka dziura internetowa. jestem ciekaw dlaczego?
-
bardziej "zacofany" teren, słaba infrastruktura itp..
-
ale to jest straszne że w XXI wieku sa jeszcze takie miejsca na ziemi gdzie zaden net nie dziala
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Ale muszę cię pocieszyć że czytałem ostatnio na pewnej stronie internetowej (dziennik internautów) że do 2013 roku mają mieć wszyscy dostęp do internetu czy coś takiego 

-
i super:) ale do tego czasu ttrzeba sobie radzić w inny sposób:D
-
tak, tez gdzieś czytałem o planach, ten internet nie będzie szybki ale będzie. jestem ciekaw jaką technologią się posłużą. Może satelita albo znajdą jakieś inne rozwiązanie
-
satelita raczej nie będzie rozpowszechniana... raczej światłowody..
-
a dlaczego? w niektórych miejscach bardziej się opłaca założyć talerz niż ciągnąć światłowód 
// Proszę o stosowanie polskich znaków diakrytycznych
mint1991

// Proszę o stosowanie polskich znaków diakrytycznych
mint1991
Ostatnio zmieniony 24 maja 2010, 13:41 przez mint1991, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem literówki, dopisałem polskie znaki diakrytyczne
Powód: Poprawiłem literówki, dopisałem polskie znaki diakrytyczne
- stilio
@hary, takie coś opłacalne jest tylko w miejscach gdzie nie można pociągnąć kabla (światłowodu) albo koszta położenia kabli są takie duże że lepiej wychodzi dostęp satelitarny. Wszystko o kasę chodzi, wiadomo
Używa się takiej technologii która wyjdzie najtaniej.

-
- Reklama