Jaki program antyspamowy. Spamihilator blokuj pocztę wychodz

Szukasz programu, pisz tutaj
stefan

Użytkownik

Post13 paź 2010, 09:51

Doradźcie mi proszę, jaki Waszym zdaniem program antyspamowy zainstalować.
Spamihilator, jaki mam jest dobry, lecz blokuje mi pocztę wychodzącą w Outlooku Expressie 6.
Dobrze gdyby był darmowy, w j.polskim i nie przysparzający problemów przy konfiguracji i potem!.
Zaznaczam, że nie jestem zbyt mocny w komputerze.
Będę bardzo wdzięczny za poradę.
Stefan.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post13 paź 2010, 11:09

Próbowałeś SPAMfighter?
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

stefan

Użytkownik

Post13 paź 2010, 11:19

Dzięki za szybką odpowiedź.
Nie próbowałem. Jaki on jest. Czy lepszy będzie od Spamihilatora? Dla początkującego.
Czytałem także coś o PopTray'u.
S.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post13 paź 2010, 11:29

A odkąd to PopTray jest do monitorowania spamu? Może o innym mówisz, ten co znam nie ma funkcji automatycznego blokowania spamu.

SPAMfighter używałem bardzo dawno temu przez krótki okres czasu. Zaprzestałem używania bynajmniej nie z powodu tego, iż jest złym programem, zwyczajnie zmieniłem klienta email na Thunderbird. Ogólnie program dość skuteczny, duża baza definicji i często aktualizowana, warto przynajmniej przetestować.
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl

stefan

Użytkownik

Post13 paź 2010, 11:45

Więc radzisz przesiąść się z Outlooka Expressa na Thunderbirda? Bo wiem, że on ma filtr, a O.E. nie ma.
Wtedy z programu antyspamowego w ogóle mógłbym zrezygnować. Tak jak Ty masz. Myślałem o tym.
Jeszcze raz odpowiedz i nie będę Cię zanudzał. Wybacz.
Serdecznie pozdrawiam.
Stefan.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post13 paź 2010, 11:59

Tak jak mówisz, Thunderbird "od nowości" posiada tego typu funkcję, co więcej użytkownik sam może zdecydować które treści mają być klasyfikowane jako spam (definiowanie własnych filtrów). Wiadomości uznane za spam można oznaczyć odpowiednią ikoną, przenieść do kosza lub całkowicie usunąć. Ostatniej metody nie polecam, ponieważ czasem może się zdarzyć błędna klasyfikacja. Generalnie trzeba wytrenować moduł spamowy, działa to w ten sposób, że raz zaznaczona wiadomość jako spam, jest od razu odpowiednio klasyfikowana, nie zawsze to działa poprawnie, dlatego ja dla bezpieczeństwa jedynie oznaczam wiadomości jako niechciane, następnie ręcznie usuwam. Daje to pewność że nic mi nie umknie.

Dodatkowy moduł anty-spamowy możesz zainstalować, lecz u mnie jedynie przeszkadzał.

stefan

Użytkownik

Post13 paź 2010, 12:20

Dziękuję Ci, rokko, za te szczegółowe wyjaśnienia. Jesteś b.uczynny.
Zabiorę się za przetestowanie Thunderbirda wg Twoich wskazówek.
Pozdrawiam serdecznie.
Stefan.

• Reklama

Wróć do „Poszukiwanie”