Jaki program do edycji grafiki ?

Szukasz programu, pisz tutaj
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post31 maja 2012, 20:32

Szukam jakiegoś dobrego programu do edycji grafiki. Konkretnie chodzi mi o dowolną zmianę rozmiaru tapet na pulpit. Najlepiej w wersji polskiej, ale spolszczenie też mile widziane. ;) ;) :clever:

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post31 maja 2012, 20:39

=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (rozpakuj archiwum i plik TranslationPL skopiuj do katalogu z programem i jednocześnie usuń stamtąd plik TranslationEN)

Zmiana rozmiaru obrazka: Ctrl+H lub z menu: Obrazek => Rozmiar obrazka

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post01 cze 2012, 08:33

Ok. program jest świetny o taki mi właśnie chodziło, ale mam jeszcze jeden problem mianowicie jak ściągam tapety z Netu to niektóre z nich mają niesymetryczne względem mojego monitora wymiary np. 1680x1050. I tak jeśli chcę w programie PhotoFiltre je zmienić np na 1024x768 to jeden z wymiarów - szerokość mogę zmienić ale już ten drugi - wysokość automatycznie ustawia się na inną wartość niż wybrana przeze mnie. Ilekroć próbuję to zmienić automatycznie ustawia mi się na inną wielkość. Wiem że to musi się wiązać z proporcjami obrazu, ale czy można jakoś i jak poradzić sobie z tym problemem ? ;)

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post01 cze 2012, 10:23

Po prostu odznacz ptaszka przy Zachowaj proporcje, wtedy będziesz mógł wpisać dowolną wartość i ta druga nie będzie przypisywana automatycznie.

• Reklama

Wróć do „Poszukiwanie”