poszukuję programu do edytowania plików .exe
-
- Kontaktowanie:
tak jak w temacie poszukuję programu do zmian plików .exe , niestety nie da się kliknąć prawym przyciskiem myszy na plik exe i z menu kontekstowego wybrać notatnik.
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
To są pliki binarne, tego tak nie można od siebie edytować.
-
- Kontaktowanie:
zara, czyli hex editorem powinno zadziałać, edytuje pliki binarne, ale myślałem że to tylko pliki bin (obrazu)
chcę po prostu dowiedzieć się co aplikacja wnosi do rejestru albo usuwa po jej włączeniu
chcę po prostu dowiedzieć się co aplikacja wnosi do rejestru albo usuwa po jej włączeniu
Pozdrawiam, koleś git
- rokko
- Kontaktowanie:
Jeżeli uruchomisz daną aplikację to sam ten fakt jest już rejestrowany i zapisywany w rejestrze. Dalsza ingerencja programu w rejestr jest już zależna od jej twórców, od tego co to za aplikacja, jaką funkcjonalność prezentuje oraz innych czynników.
Jak już wspomniałeś, do edycji plików wykonywalnych można użyć edytora hex np. Resource Hacker, WinHex.
Jeżeli chcesz wiedzieć dokładnie co się dzieje po uruchomieniu aplikacji, to najprościej uruchomić aplikację monitorującą rejestr np. Regmon.
Jak już wspomniałeś, do edycji plików wykonywalnych można użyć edytora hex np. Resource Hacker, WinHex.
Jeżeli chcesz wiedzieć dokładnie co się dzieje po uruchomieniu aplikacji, to najprościej uruchomić aplikację monitorującą rejestr np. Regmon.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Kontaktowanie:
hexowym editorem tylko wartości binarne wyskakują, ale znalazłem plik reg, bo nigdy się nie przyjrzałem że ten plik dodaje po uruchomieniu do plików tymczasowych, skopiowałem i mam 2 klucze które usuwa 

Pozdrawiam, koleś git
-
- Reklama