Program do oczyszczania systemu z pozostałości VistaMizer.
-
Tak jak w temacie , miałem zainstalowaną łatkę Vistamizer , oraz wiele innych podmianek i nie mogę skutecznie pozbyć się pozostałości po nich.Dodam iż usuwam wszystko za pomocą Revo Uninstaller opcja zaawansowana , ale też nic nie pomogło ;/
- mint1991
- Kontaktowanie:
Pobierz program CCleaner i przeskanuj rejestr. (Dajesz analizuj a potem każesz naprawić)
Polecam także program Odkurzacz Professional
Co masz na myśli pisząc o braku efektów po usunięciu aplikacji za pomocą revo uninstaler? pozostawione pliki czy wpisy w rejestrze?
Polecam także program Odkurzacz Professional
Co masz na myśli pisząc o braku efektów po usunięciu aplikacji za pomocą revo uninstaler? pozostawione pliki czy wpisy w rejestrze?
-
CCleaner to wiem.
Nadal mam ikony z visty , panel sterowania itp.
- XMan
Sprawdź w C:\Documents and Settings przy Pokaż ukryte pliki i foldery oraz w C:\Windows i C:\Windows\system32
czy są pozostałości po tych programach.
Jeżeli są to PPM / prawym przyciskiem myszki / - Usuń.
Możesz jeszcze sprawdzić i usunąć w Edytorze rejestru - regedit.
/ jak się nie znasz to nie rób /.
Użyj Eusing Free Registry Cleaner.
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń -> Skanuj rejestr -> Napraw rejestr.
Czyść codziennie CCleanerem oraz w/w programem, pozostałości mogą zniknąć dopiero po tygodniu, miesiącu lub nigdy
Jeżeli miałeś utworzony punkt przywracania systemu przed instalacją VistaMizer oraz innych programów to przywróć komputer do wcześniejszego stanu.
czy są pozostałości po tych programach.
Jeżeli są to PPM / prawym przyciskiem myszki / - Usuń.
Możesz jeszcze sprawdzić i usunąć w Edytorze rejestru - regedit.
/ jak się nie znasz to nie rób /.
Użyj Eusing Free Registry Cleaner.
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń -> Skanuj rejestr -> Napraw rejestr.
Czyść codziennie CCleanerem oraz w/w programem, pozostałości mogą zniknąć dopiero po tygodniu, miesiącu lub nigdy

Jeżeli miałeś utworzony punkt przywracania systemu przed instalacją VistaMizer oraz innych programów to przywróć komputer do wcześniejszego stanu.
-
- Kontaktowanie:
Równie dobrze program mógł podmienić ikony w rejestrze, jak i podmienić ikony w bibliotece shell32.dll .
Jak to pierwsze to możesz łatwo przywrócić w rejestrze ścieżki do oryginalnych ikon, pobierz program Icon Tweaker - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .
Po lewej kliknij w Icons. Zaznacz jakąś ikonę, która wygląda jak z Visty, jeśli po prawej koło napisu default icon będziesz miał domyślną ikonę z XP, kliknij restore następnie apply. Tym sposobem możesz zmienić ikony na domyślne.
Jak przy napisie default icon nadal będzie ikona z Visty, oznacza to, że są one podmienione w shell32.dll . Musisz wtedy podmienić ten plik na oryginalny.
Pozdrawiam, koleś git
-
Robiłem to co napisał XMan i nadal są te pozostałości po Viście.
-
- Reklama