Program do pobierania plików

Szukasz programu, pisz tutaj
Awatar użytkownika
Maverick

Stały bywalec

Post30 gru 2010, 13:33

Znalazłem podobny temat pod który mógłbym się podpiąć ale niestety jest on zamknięty, w związku z tym rozpoczynam nowy.

Szukam jakiegoś nieskomplikowanego w obsłudze programu który umożliwi mi pobieranie plików. Nie chodzi mi o P2P :!:
Na chwilę obecną korzystam z Opery. Niestety natrafiłem na pewnego rodzaju utrudnienia związane z niestabilnością łącza w ostatnim czasie. Pragnę zaznaczyć że RACHUNEK jest ZAPŁACONY :!:

Jeśli chodzi o moje wymagania:
- PL, oczywiście może być po Angielsku
- licencja Freeware
- opcja wklejania bezpośrednich linków do pobierania plików
- możliwość wstrzymywania/wznawiania pobierania (w tym punkcie Opera ma pewne niedociągnięcia)

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post30 gru 2010, 13:35

Fajny jest jdownloader

Awatar użytkownika
Maciak Plock

VIP
Kontaktowanie:

Post30 gru 2010, 15:31

Sprawdź też Universal Share Downloader

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post30 gru 2010, 23:58

Sprawdzałeś Orbit Downloader ?
Wystarczy się z nim zapoznać oraz wszystko odpowiednio skonfigurować wg. swoich uznań ;)
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post31 gru 2010, 00:33

Według mnie bardzo dobry jest Fresh Download Manager- on ma opcję ponownego pobierania plików, w razie, jak to się przerwie. Niestety nie jest kompatybilny z siódemką. Ten program chyba wymaga darmowej rejestracji. Można go pobrać z: http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... r-p122.htm Jest kompatybilny z IE, Firefox i Operą- może i z innymi przeglądarkami, nie wiem, bo od dawna go nie używałam. :mrgreen:
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post31 gru 2010, 03:22

Fresh Download Manager 8.62
v 8.64
Aplikacja integruje się z przeglądarkami Internet Explorer, Opera, Mozilla Firefox, Netscape oraz wieloma innymi. Zaletą programu jest możliwość wznawiania przerwanych połączeń pobierania oraz wsparcie dla programów antywirusowych.

Windows 98/Me/NT/2000/XP/Vista/7
- wymaga bezpłatnej rejestracji na stronie producenta, nie jest PL, problemy po odinstalowaniu :(

Orbit Downloader nie wymaga, jest za free, PL i ma te same funkcje/możliwości a nawet dużo więcej.
Windows NT/2000/2003/XP/Vista/7
Program integruje się popularnymi przeglądarkami internetowymi: Internet Explorer, Mozilla Firefox czy Opera. Zaletą programu jest możliwość pobierania klipów filmowych z popularnych serwisów, takich jak YouTube i Google oraz wielu innych.

:)
Obrazek

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post07 sty 2011, 00:50

Odinstalowałam Fresh Downloader, bo on pomimo tego, że był zarejestrowany, co jakiś czas domagał się ponownej rejestracji, wprawdzie wystarczyło podać stare dane, ale je gdzieś zgubiłam. Drugą wadą tego programu jest to, że musiałam ponownie uruchomić kompa, po jego odinstalowaniu, aby móc używać innego programu, do pobierania plików. Więc zmieniłam zdanie i nie polecam Fresh Downloadera. :(

XMan, nie testowałam Orbit Downloader, bo Mc Afee Site Advisor ostrzegł, że strona z której chciałam pobrać ten program, jest niebezpieczna.

Zainstalowałam sobie inny program, do pobierania plików. Nie będę go polecać, ale jak dla mnie jest w sam raz.
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
Maverick

Stały bywalec

Post07 sty 2011, 13:45

Dzięki wszystkim, ostatecznie zdecydowałem się na Orbit Downloader. Na dzień dzisiejszy jestem zadowolonym użytkownikiem.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post07 sty 2011, 14:13

stukot pisze:XMan, nie testowałam Orbit Downloader, bo Mc Afee Site Advisor ostrzegł, że strona z której chciałam pobrać ten program, jest niebezpieczna.

- pobierałaś z tej strony :
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... r-p124.htm
:?:
Link prowadzi do strony producenta i widocznie Mc Afee Site Advisor wysyła fałszywe alarmy.
Obrazek

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post07 sty 2011, 18:00

Tak XMan, próbowałam ten program stamtąd pobrać. Mc Afee Site Advisor zaleca ostrożność. Według WOT ta strona jest bezpieczna. Poza tym Orbit Downloader umożliwia pobieranie plików z You Tube- co jest nielegalne i z Rapidshare- czyli z p2p, a ja nie używam takich programów.

Wolę używać innego darmowego programu, do pobierania plików z internetu. I nie ściągam przy jego użyciu filmów z różnych serwisów, bo to jest nielegalne.
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
DwD99

Stały bywalec

Post07 sty 2011, 23:51

Polecam
Download Accelerator Plus 9.5.0.4 .

Możesz polecać co chcesz zgodnie z tematem ale najpierw sprawdzaj czy program znajduje
się w naszym Downloadzie,
XMan.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2011, 23:51 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem link do programu.

Awatar użytkownika
Maverick

Stały bywalec

Post08 sty 2011, 08:38

stukot pisze:Wolę używać innego darmowego programu, do pobierania plików z internetu. I nie ściągam przy jego użyciu filmów z różnych serwisów, bo to jest nielegalne.

• Reklama

Wróć do „Poszukiwanie”