Witam,
moja płyta główna to ASUS P5QL SE, mam pytanie:
Czy istnieje do tej płyty głównej lub ogólnie jakiś program od producenta którym mógłbym sterować prędkością wiatraka CPU? Mam Windows 7 64bit
program do sterowania wiatrakami
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
-
nie o takie coś mi chodzi. Chodzi mi o program wydany przez ASUSA
- bart86
nie ma takiego programu i zmiana prędkości obrotów wiatraka na CPU jest nie wskazana zmniejszenie obrotów mogło by spowodować przegrzewanie się lub nawet zniszczenie procesora a zwiększanie obrotów powoduje tylko nie potrzebny hałas a gdy zwiększa się temperatura procka obroty wiatraka zwiększają się automatycznie
- XMan
nie ma takiego programu i zmiana prędkości obrotów wiatraka na CPU jest nie wskazana zmniejszenie obrotów mogło by spowodować przegrzewanie się lub nawet zniszczenie procesora a zwiększanie obrotów powoduje tylko nie potrzebny hałas a gdy zwiększa się temperatura procka obroty wiatraka zwiększają się automatycznie
- zgadzam się

Ogólnie żadne podkręcanie podzespołów nie jest wskazane, wiąże się to z dużym ryzykiem.
Tak pokreciłem sobie na dwóch poprzednich komputerach że musiałem szybko kupić trzeci na raty

Masz zainstalowane odpowiednie sterowniki do chipsetu płyty głównej - Chipset ?
Jak dawno temu czyściłeś komputer ?
Jakie masz temperatury ?
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
@UP
Gdzie jest napisane, że komputer mu się grzeje i wentylatory mu głośno chodzą?
Być może chodzi mu o zostawianie komputera na noce, gdzie chce lekko przyciszyć wiatraczki ponieważ takie obroty nie są potrzebne?
sam zmniejszam obroty na noce, oczywiście pierw sprawdzam jak się mają temperatury i dopiero wtedy bezpiecznie IDE spać.
Gdzie jest napisane, że komputer mu się grzeje i wentylatory mu głośno chodzą?
Być może chodzi mu o zostawianie komputera na noce, gdzie chce lekko przyciszyć wiatraczki ponieważ takie obroty nie są potrzebne?

-
- Reklama