programy przyspieszające system

Szukasz programu, pisz tutaj
Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post16 mar 2009, 17:20

mam pytanie słyszałem że są programy przyspieszające system ogólnie że szybciej otwierają się foldery ogólnie po całym systemie szybciej się można poruszać. zna ktoś taki program godny polecenia który na pewno nie zepsuje kompa i poprawi system. ale nie programy typu ccleaner że czyści rejestr.

////Post2////

chyba takim programem jest Ace Utilities 4.2

////Post3////

podobno TurboXP jest dobry

Proszę, nie pisz post pod postem, używaj opcji Obrazek
me@djohnsc
Ostatnio zmieniony 16 mar 2009, 17:31 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: przeniosłem z problemy, połączyłem posty

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post16 mar 2009, 20:21

djkamil09061991, wszystkie programy które wymieniłeś opierają swe działanie na modyfikacji odpowiednich wartości w rejestrze (w zdecydowanej większości) więc jeżeli chodzi o kwestię, który lepszy a który gorszy, to każdy program tego typu będzie udostępniał podobną funkcjonalność.

Dla Visty mógłbym polecić programy:
- Mz Vista Force,
- Vista Services Optimizer,
- Sunrise Vista Konfigurator.

który na pewno nie zepsuje kompa i poprawi system

To nie program psuje system tylko użytkownik poprzez nieumiejętne dobranie opcji. Zauważ, że nie bez powodu wprowadzono w niektórych programach tego typu, iż po zaznaczeniu jednej z zaawansowanych opcji wyskakuje komunikat lub dymek informujący o potencjalnym zagrożeniu płynącym z jej użycia.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Poszukiwanie”