Przeglądarka WWW - Jaka?
- scarface
Przeglądarka WWW - Jaka?
Witam,opecnie mam FireFox'a ale to g**** za przeproszeniem mnie denerwuje co chwile mam awarię wtyczek i zamula strasznie kompa,miałem zamiar zainstalować Google Chrome,aczkolwiek z tego co się dowiedział to ona zostawia po sobie jakieś pliki i śmieci rejestr, co polecicie? Opere mam na oku a co jeszcze innego?
- voluu
- Kontaktowanie:
Przeglądarka WWW - Jaka?
Wybór przeglądarki to sprawa indywidualna. Jedni cenią Opere, inni Firefoksa, inni Chroma, inni zaś IE czy inne wynalazki. Ja obecnie chodzę na FF - głównie z powodu Adblocka i FireShota. U mnie też jest szybsza niż inne przeglądarki. Kiedyś ozywałem Opere, ale często sypała błędami. Przeczyść FFa z nieużywanych wtyczek, przeinstaluj samą przeglądarke i ustaw na nowo bez żadnych świecidełek i wodotrysków w stylu miliona pasków narzędzi.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
- scarface
Przeglądarka WWW - Jaka?
Vol pisze:Wybór przeglądarki to sprawa indywidualna. Jedni cenią Opere, inni Firefoksa, inni Chroma, inni zaś IE czy inne wynalazki. Ja obecnie chodzę na FF - głównie z powodu Adblocka i FireShota. U mnie też jest szybsza niż inne przeglądarki. Kiedyś ozywałem Opere, ale często sypała błędami. Przeczyść FFa z nieużywanych wtyczek, przeinstaluj samą przeglądarke i ustaw na nowo bez żadnych świecidełek i wodotrysków w stylu miliona pasków narzędzi.
Robiłem już tak kilka krotnie jak nie błędy to znowu laguje dziadostwo,czekam na full wersje IE 9

- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Przeglądarka WWW - Jaka?
Ja posiadam chrome i jak dla mnie super przeglądareczka, śmiga aż miło, jedynie co pozostawia to pliki tymczasowe w jednym folderze, można to usuwać co jakiś czas, najnowsza wersja posiada już rozszerzenia typu blokowanie reklam itp. choć ich nie używam bo są mi niepotrzebne. Prosty interfejs, nie ma "nawalonych" niepotrzebnych rzeczy.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- scarface
Przeglądarka WWW - Jaka?
djkamil09061991 pisze:Ja posiadam chrome i jak dla mnie super przeglądareczka, śmiga aż miło, jedynie co pozostawia to pliki tymczasowe w jednym folderze, można to usuwać co jakiś czas, najnowsza wersja posiada już rozszerzenia typu blokowanie reklam itp. choć ich nie używam bo są mi niepotrzebne. Prosty interfejs, nie ma "nawalonych" niepotrzebnych rzeczy.
Ja właśnie po każdym użyciu tej przeglądarki miałem po 500 plików do kasacji przez odkurzacza.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Przeglądarka WWW - Jaka?
No tak chrome tworzy dużą ilość takich plików, sam mam ich ok 1000 po paru dniach korzystania ale ich ilość nie wzrasta powyzej. Pliki te tworzone są w jednym folderze tak więc raz na jakiś czas usuwanie ich mi nie przeszkadza
Ważne że przeglądarka się sprawuje. Większość innych przeglądarek też mają swoje pliki tymczasowe.

Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- scarface
Przeglądarka WWW - Jaka?
A co sądzicie o IE 9 jak wyjdzie full wersja, ma szanse dorównać firefoxowi?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Przeglądarka WWW - Jaka?
Raczej nie, ale to opinia po tym co do tej pory prezentowało IE, ta przeglądarka nigdy się nie zachowywała normalnie. Jak powstawał Hotfix prawie wszystkie przeglądarki ładnie go obsługiwały, a IE i tak zawsze po swojemu (w sensie nie obsługiwał dobrze standardów).
- stukot
Przeglądarka WWW - Jaka?
Scarface możesz wypróbować Lunascape 6- jest to przeglądarka, która ma trzy silniki do wyboru: IE, Firefoxa (kompatybilna z większością dodatków do niego) i Chrome.
Uważam, że Firefox jest najlepszy. Na drugim miejscu są Chrome Plus i Google Chrome.
Może masz za dużo wtyczek do Firefoxa? Albo zainstaluj dodatek Faster Fox, aby Firefox tak nie przymulał.
Do usuwania śmieci po serfowaniu możesz używać Ccleanera.
Uważam, że Firefox jest najlepszy. Na drugim miejscu są Chrome Plus i Google Chrome.
Może masz za dużo wtyczek do Firefoxa? Albo zainstaluj dodatek Faster Fox, aby Firefox tak nie przymulał.
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
- scarface
Przeglądarka WWW - Jaka?
stukot pisze:Scarface możesz wypróbować Lunascape 6- jest to przeglądarka, która ma trzy silniki do wyboru: IE, Firefoxa (kompatybilna z większością dodatków do niego) i Chrome.
mam faster foxa

-- 05 lis 2010, 22:03 --
kiedy wyjdzie ta nowa wersja google chrome?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Przeglądarka WWW - Jaka?
A to nie dzisiaj? Chyba miałem newsa pisać o jakiejś nowej wersji Chrome ale przez konkurs już zostawiłem go w spokoju.
- XMan
Przeglądarka WWW - Jaka?
A co sądzicie o IE 9 jak wyjdzie full wersja, ma szanse dorównać firefoxowi?
scarface : nie na nasze systemy

Już podobno nie dorównuje i ma "dziurki" które trudno załatać

- scarface
Przeglądarka WWW - Jaka?
Jak ustawić na Google Chrome żeby nowa zakładką to była np google.pl tzn nowa karta,bo mam jakieś obrazki z tych stron co wchodziłem jak otworzę nową kartę,a chce standardową stronę np google.pl
- lewy
Przeglądarka WWW - Jaka?
Zobacz tą ich poradę:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- stilio
Przeglądarka WWW - Jaka?
opecnie mam FireFox'a ale to g**** za przeproszeniem
Firefox jest dla osób opanowanych a nie dla nerwusów, jak coś nie działa to zazwyczaj winny jest sam właściciel.
to ona zostawia po sobie jakieś pliki i śmieci rejestr, co polecicie?
Każda zaśmieca czy to Opera, Firefox, Chrome czy jakakolwiek inna.
Osobiście polecam Firefox, na drugim miejscu Operę. FF multum wtyczek i za to go kocham, stabilny, przy pisaniu stron www jest świetny, upraszcza wiele czynności dzięki wielu wtyczkom webmasterskim. Jednym slowem scarface, nie wiesz co jest dobre.
-
- Reklama