Szukam klienta poczty e-mail bez kasowania wiadomości

Szukasz programu, pisz tutaj
Awatar użytkownika
Maverick

Stały bywalec

Post05 sie 2011, 20:56

Kiedyś korzystałem z Mozilla Thunderbird, pamiętam jednak że były pewne komplikacje. Może źle skonfigurowałem program? M.T. pobierał wiadomości i automatycznie kasował je z poczty, były one tylko na dysku mojego komputera, zauważyłem dopiero po formacie, teraz chciałbym tego uninkąć! Obecnie przymierzam się do Microsoft Outlook Express (domyślnie wbudowana wersja 6), może jest nowsza wersja pod Xp? Pomóżcie wybrać coś darmowego i poprawnie skonfigurować, żeby nie było nie miłych niespodzianek.

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Szukam klienta poczty e-mail

Post05 sie 2011, 21:05

Przemysław, używam Mozilli Thunderbird od niedawna i mi nie znikają żadne wiadomości.

Ba, czasem, jak je wyrzucę używając tego programu, to one wciąż są w koszu, na mojej skrzynce mailowej.

Może rzeczywiście miałeś złe ustawienia.

Aha, poleciłabym Ci Dream Mail, ale przed chwilą przeczytałam, że po aktualizacji są problemy i nie wyświetla się treść wiadomości.

Więc, biorąc pod uwagę problemy z tym programem, odradzam Ci Dream Mail.

Na stronie domowej programu pojawił się komunikat, informujący o problemach, występujących po aktualizacji programu do wersji 4.6.8.6.
- Brak treści w pobieranych wiadomościach. Podobne sygnały docierają także do mnie. Twórcy programu zalecają odbudowę indeksów bazy danych. Należy przejść do funkcji - Skompresuj i napraw bazę danych - dostępnej w menu - Narzędzia - odhaczyć wszystkie opcje z wyjątkiem - Sprawdź pole bazy danych i automatycznie utwórz indeks. - Następnie ponownie uruchomić program. Ze swej strony zalecałbym powtórne wykonanie naprawy bazy, tym razem z zaznaczonymi wszystkimi opcjami.

Źródło:

Kod: Zaznacz cały

http://www.dreammail.pl/

Kurka, a chciałam przetestować ten program. :/
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
deFco247

Ekspert
Kontaktowanie:

Szukam klienta poczty e-mail

Post05 sie 2011, 21:08

W Thunderbirdzie: Narzędzia -> Konfiguracja kont -> Konfiguracja serwera -> zaznacz Pozostaw kopię wiadomości na serwerze.

Awatar użytkownika
Maverick

Stały bywalec

Post06 sie 2011, 08:48

stukot pisze:Ba, czasem, jak je wyrzucę używając tego programu, to one wciąż są w koszu, na mojej skrzynce mailowej.

Właśnie chciałbym mieć całkowitą kontrolę nad pocztą za pomocą programu, żebym się nie musiał logować i znowu kasować SPAMu.

EIDT:
rewelacja. ustawiłem tak jak pisał deFco247, przed chwilą zalogowałem się na pocztę wp, pusto. Wszystko skasowane.

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post06 sie 2011, 13:45

Przemysław, to bardzo dziwne.

Też mam konto na wp i stamtąd jakoś nie znikają mi żadne wiadomości.

Z tymże, ja utworzyłam różne foldery z mailami i w ten sposób je uporządkowałam.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
Maverick

Stały bywalec

Post06 sie 2011, 17:08

stukot pisze:Przemysław, to bardzo dziwne.

Też mam konto na wp i stamtąd jakoś nie znikają mi żadne wiadomości.

Z tymże, ja utworzyłam różne foldery z mailami i w ten sposób je uporządkowałam.

Ja już dziękuję za Mozillę.
Chyba zostanę przy klasycznym sposobie, logowanie przez przeglądarkę.

Tyle dobrego że poszły tylko wiadomości z folderu Nowe (Odebrane).

• Reklama

Wróć do „Poszukiwanie”