Szukam programu do odwtworzenia układu ikon na pulpicie.

Szukasz programu, pisz tutaj
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post04 sie 2010, 13:41

Szukam darmowego programu do odtworzenia układu ikon na pulpicie.

Poszukuję darmowego programu, który zapamięta układ ikon na pulpicie i w razie czego go odtworzy. Program Desktop Restore, polecany przez rokko, się nie sprawdza. :( Tak samo zresztą, jak desktopOK (całkiem niezły programik) i Iconoid- te programy bardzo dobrze sprawdzały się w systemie Windows XP. Nie chcę instalować Fences, bo on grupuje ikony, a ja szukam programu, który zapamięta układ ikon. Jaki polecacie mi darmowy program? :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 04 sie 2010, 14:00 przez stukot, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post04 sie 2010, 13:52

Desktop Restore nie jest doskonały, w Win 7 rzeczywiście może nie funkcjonować prawidłowo, nie sprawdzałem... jeszcze ;)

Inny program IconRestorer, na Win 7 działa na 100%.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post04 sie 2010, 17:38

Rokko, IconRestorer rzeczywiście działa, ale przestawia kilka ikon, ale to szczegół. ;) I tak mam aktualny zrzut pulpitu i w razie czego mogę przywrócić układ ikon. ;)

Do systemu XP polecam DesktopOK i Iconoid- one całkowicie odtwarzały układ ikon, nie zmieniały ich kolejności. :cool:

Okazało się, że desktopOK w wersji 2.05, dla systemów 64-bit dokładnie przywraca układ ikon. Ten program nie wymaga instalacji. Niestety jest w wersji niemieckiej. (Chyba, że tylko ja trafiłam na taką wersję programu. :| ) Aby zapisać układ ikon, trzeba zaznaczyć: Speichern. Wtedy zostanie zapisany układ ikon i rozdzielczość. Aby przywrócić układ ikon, trzeba kliknąć na: restore (rozdzielczość) lub w programie: Wiederherstellen. Ten program działa bez zarzutu. :D Aby skasować zapisany układ, np. jeśli się go zmieniło trzeba wpisać: loschen (o- z dwoma kropkami, nie wiem, jak wpisać). W każdym razie polecam ten program. Zwłaszcza, że nie wymaga instalacji i zajmuje mało miejsca. :)
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

• Reklama

Wróć do „Poszukiwanie”