Szukam programu do pokazywania informacji o plikach video

Szukasz programu, pisz tutaj
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post29 lip 2012, 09:21

Jak w tytule. Czy jest jakiś program, który by pokazywał podstawowe a także szczegółowe dane o plikach video ? Chodzi mi np. o te podstawowe jak format, ale też podtyp video, audio i wiele innych.

Awatar użytkownika
dorumia

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post29 lip 2012, 14:49

FormatFactory ma taką opcję.
Laptop:
Intel core i3-3110m 2.4 x64
4 gb ram
Intel HD 4000/Geforce 710M
Windows 8

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post29 lip 2012, 21:06

Manitu, jeśli zdecydujesz się zainstalować FormatFactory, to uważaj aby ten soft nie zaprowadził niepożądanych zmian w systemie, np. poprzez instalację zbędnego toolbara i zmianę strony startowej.

Swego czasu miałam ten program i mimo że uważałam, pozmieniał mi stronę startową w przeglądarkach... Może dlatego, że wówczas miałam włączonego HIPS- a i miałam zaledwie chwilkę, aby odznaczyć niepożądane przeze mnie opcje.

Tak samo, jak Fix00ser polecam Media Info, zwłaszcza że ten soft może być jednym ze składników instalowanych razem z K-Lite Mega Codec Pack.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post29 lip 2012, 22:10

Dziękuję ci za to ostrzeżenie. Format Factory aktualnie posiadam. Ale nie martw się nie mam już tej niechcianej strony startowej oraz równie niepotrzebnego toolbara. Ten soft jest rzeczywiście bardzo podstępny. Kiedyś też wpadłem w tę pułapkę i poinstalowały mi się te zupełnie zbędne i niechciane aplikacje. Z tego co wiem to sporo osób też w to wpadło.
I to mimo zwracania przecież na to uwagi, nie wiem wystarczyła chwila nieuwagi i ww. soft mi się zainstalował i podmienił bez zgody stronę startową. Teraz już wiem na czym polegał tamten błąd, otóż po pierwsze trzeba było odznaczyć w instalatorze odpowiednie opcje - odpowiednie tzn. trzeba rzeczywiście wiedzieć co jest tutaj czym, inaczej - która opcja jest tą, która ma być. Tutaj ktoś zrobił pewnego rodzaju oszustwo polegające na błędnym zinterpretowaniu tych opcji i w rezultacie pomyłce.

Też miałem niezły kłopot z odinstalowaniem i usunięciem z komputera tego spamu. Ale sam doszedłem do tego i udało mi się to. Później ponownie pobrałem program ale już odznaczając właściwe opcje i teraz on działa dobrze. Swoją drogą to naprawdę świetny program, dość różnorodny. Posiada jednak jeszcze coś co może i to bardzo utrudniać odtwarzanie niektórych plików video, czyli posiada własne wewnętrzne kodeki, które z poziomu programu należy odinstalować, co też uczyniłem.

Jeśli chodzi o programik MediaInfo to pobrałem go i uważam go za dobry. Dodatkowo ściągnąłem też program AVIcodec, który też mi odpowiada. Natomiast VideoInspector już nie bo nie obsługuje wielu dla mnie ważnych rozszerzeń.

Pozdro! ;)

• Reklama

Wróć do „Poszukiwanie”