Temperatura CPU i GPU w grach. Jaki program?

Szukasz programu, pisz tutaj
xsara177

Użytkownik

Post06 sty 2013, 14:45

Witam:)

Poszukuje programu do wyświetlenia temperatury procka i karty graficznej w czasie gry w prawym górnym lub lewym rogu.(fajnie by było jakby jeszcze było szybkość wiatraków i wykorzystanie sprzętu).Proszę o pomoc

Właśnie o to mi chodzi==>> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

-- 06 sty 2013, 15:45 --

??

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post06 sty 2013, 18:30

Wiem ze przy włączonym programie do nagrywania gry były takie liczniki, hm... sprawdz czy program PlayClaw takiego czegos nie pokazuje ale nie wiem czy to cię zadowala :)

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post06 sty 2013, 19:36

To program MSI Afterburner,ale to jest program do kart graficznych firmy MSI,albo Riva Tuner.
Obrazek
PlayClaw wyświetla tak:
Obrazek
Można też programami Aida i Everest,one także mają wyświetlanie OSD w czasie grania.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

xsara177

Użytkownik

Post07 sty 2013, 17:45

Program do nagrywania wyswietla FPS ale znalazłem film(tylko cały obejrzyj) ktory pokazuje co i jak zrobić.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Everast działa bez problemu ale riva cos szwankuje. Jak zainstalowałem rive wyskoczyły 2 komunikaty ==>> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników następnie w oknie dialogowym Warning! kliknałem OK i wyskoczył nastepny komunikat ==>> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .Proszę o pomoc

-- 06 sty 2013, 22:08 --

to nie jest program msi tylko połaczenie everast z riva tuner:) i ten program nie jest tylko dla kart MSI:) ja mam np program Evega Precision X a mam karte Firmy HIS HD 6870. Przeczytaj i obejrzyj filmik to co jest u góry bo błedy są moze bedziesz wiedział o co kaman

MSI Afterburner wyświetla tylko dane o karcie graficznej nic nie ma o procku.

-- 07 sty 2013, 18:45 --

Dobra już mam tylko inaczej zrobione Evega Precision X + HW ==>> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników . Jak ktoś chętny piszcie a wyjaśnie co i jak;)

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post07 sty 2013, 21:28

ten program nie jest tylko dla kart MSI

Tak,masz rację,pomyliło mi się z innym programem.
Evega Precision X + HW

Ja mam MSI Afterburner + Aida64(tak to wygląda u mnie) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

xsara177

Użytkownik

Post07 sty 2013, 23:30

O FPS jeszcze dodam :)
Stąd brałeś ==>> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Powiedz mi jeszcze jak ci sie to ładuje? Przed wejsciem do gry musisz włączyc msi a aida? bo ja tak
Jest jakis sposob na to ze jak właczam kompa zeby to bylo juz uruchomine?

-- 08 sty 2013, 00:30 --

Zrobiłem porównanie w temperaturach(głowny program RealTemp) z HW i AIDA . HW lepiej pokazuje temp niz aida, aida zawyza minimalnie a hw pokazuje to samo co real temp tylko troche wolniej ok 1 straty.

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post08 sty 2013, 07:52

O FPS jeszcze dodam
Stąd brałeś ==>> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Brałem stąd -->Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Powiedz mi jeszcze jak ci sie to ładuje? Przed wejsciem do gry musisz włączyc msi a aida?

MSI Afterburner i Aida64 ładują się u mnie wraz z systemem.Tak sobie zaznaczyłem w opcjach(Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników).
Jest jakis sposob na to ze jak właczam kompa zeby to bylo juz uruchomine?

Jak chcesz żeby program startował z systemem,to zaznacz w ustawieniach tego programu opcję "Uruchom przy starcie systemu Windows"
EVGA Precision X => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
HWMonitor niestety nie ma opcji startu wraz z systemem.Możesz dodać go do folderu systemowego"Autostart" tak jak np. na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników filmie.Nie wiem czy zadziała.
Zrobiłem porównanie w temperaturach(głowny program RealTemp) z HW i AIDA . HW lepiej pokazuje temp niz aida, aida zawyza minimalnie a hw pokazuje to samo co real temp tylko troche wolniej ok 1 straty.

Wiadomo że nie będzie identycznie w każdym programie ;)
(Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników)

Zauważyłem że w pierwotnej formie Swojego postu zapytałeś po co mi podgląd na +12 V ? Odpowiadam: włączyłem z ciekawości jakie wartości będzie pokazywał i akurat na screenie zostało to uwiecznione.Napięcia sprawdza się oczywiście miernikiem elektronicznym.

• Reklama

Wróć do „Poszukiwanie”