Witam mój wujek ma 10 GB internetu i w miesiącu wykorzystał te 10 GB ale nie wiem z jakiej racji mógł to wykorzystać i przyszło mu do zapłaty 153 f za 3 miesiące a zawsze przychodziło 33 f.
Może ktoś mi napisać za co można zużyć 10 GB internetu. ?
10 GB Internetu
- janpas
- Kontaktowanie:
10 GB Internetu
witam rozumiem że jest to mobilny skoro ma limit
ale
jeżeli wykorzysta limit to spada transfer do tragicznej prędkości
chyba że jest to cyfrowy Polsat nie spada wtedy transfer a po prostu jest naliczana opłata za dodatkowe mb
wykorzystać taki transfer można pobierając pliki albo słuchać radia internetowego Yutube filmiki itd
ja mam mobilny limit również no dość spory
z pakietem od 24 do 6 za fre
ściągam wtedy pliki które potrzebuję
i np 5gb danych ściągam w niecałą godzinę w zależności od prędkości łącza max do 2 godzin
więc wykorzystać taki limit można w ciągu jednego dnia jak widzisz
ściągając pliki jakąś muzykę
ale
jeżeli wykorzysta limit to spada transfer do tragicznej prędkości
chyba że jest to cyfrowy Polsat nie spada wtedy transfer a po prostu jest naliczana opłata za dodatkowe mb
wykorzystać taki transfer można pobierając pliki albo słuchać radia internetowego Yutube filmiki itd
ja mam mobilny limit również no dość spory
z pakietem od 24 do 6 za fre
ściągam wtedy pliki które potrzebuję
i np 5gb danych ściągam w niecałą godzinę w zależności od prędkości łącza max do 2 godzin
więc wykorzystać taki limit można w ciągu jednego dnia jak widzisz
ściągając pliki jakąś muzykę
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
- rokko
- Kontaktowanie:
10 GB Internetu
Przy normalnym użytkowaniu czyt. głównie przeglądaniu stron WWW najwięcej transferu schodzi na zdjęcia, reklamy i inne elementy graficzne. Do tego dorzuć sobie jeszcze pobieranie plików, aktualizacji, oglądanie filmów, nie ma siły przy takim użytkowaniu nawet w podstawowym zakresie łatwo przekroczyć limit. Jak się mądrze korzysta z internetu (trzeba jeszcze wiedzieć jak
), to nawet 4GB miesięcznie spokojnie wystarczy. Grunt aby tam gdzie można oszczędzić część transferu to zrobić, aby móc go przeznaczyć na coś innego, np. oglądnięcie filmu na YT 

Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama