50% lub 100% użycia procesora
- deFco247
- Kontaktowanie:
50% lub 100% zużycia procesora
O to mi właśnie chodziło... Posortowanie wg kolumny Microsoft pozwala na przeniesienie wszystkich rozszerzeń niesystemowych (różowych) w jedno miejsce, żeby można było je łatwiej na raz wyłączyć.
- pasi17
To nic nie dało. Dalej mam powyżej 50% zużycia procesora. Bo to nie robią mi aplikacje tylko explorer.exe
- deFco247
- Kontaktowanie:
Włącz z powrotem to co wyłączyłeś w ShellExView.
Zastosuj się do tego: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zastosuj się do tego: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- pasi17
Wszystko zrobiłem i nic. Dalej tak samo
- deFco247
- Kontaktowanie:
Problem występował nawet przy wyłączonych wszystkich usługach i programach startowych?
Hmm... odinstaluj na próbę antywirusa.
Hmm... odinstaluj na próbę antywirusa.
- pasi17
już to wczoraj zrobiłem. odinstalowałem go już na stałe. Może to się przyda: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Znalazłem na necie że tym programem można przeskanować i wykryć co dokładnie "zżera" najwięcej procesora. A formata nie mogę zrobić, bo nie będę mieć internetu do końca wakacji...
- deFco247
- Kontaktowanie:
Pomysły mi się kończą...
Uruchom Wiersz Polecenia jako Administrator i wpisz tam polecenie sfc /scannow.
Sprawdzi to integralność plików systemowych, bo mam wrażenie, że ten explorer.exe może być faktycznie uszkodzony...
Uruchom Wiersz Polecenia jako Administrator i wpisz tam polecenie sfc /scannow.
Sprawdzi to integralność plików systemowych, bo mam wrażenie, że ten explorer.exe może być faktycznie uszkodzony...
- pasi17
Na to już wczoraj wpadłem, nic nie było uszkodzone (na kompach się znam, bo uczę się w kierunku informatycznym, ale ten przypadek jest dziwny)
-- 20 lipca 2011, o 05:36 --
Problem został rozwiązany, męczyłem się całą noc ale się udało. Winą było dosłownie coś banalnego na co nawet nie potrafiłem wpaść. Były to pliki z rozszerzenie .flv (np. filmiki ściągane z youtuba), po ich usunięciu z pulpitu % zużycia explorer.exe spadł do 0%. Skorzystałem z tego poradnika Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Proszę o zamknięcie tematu.
-- 20 lipca 2011, o 05:36 --
Problem został rozwiązany, męczyłem się całą noc ale się udało. Winą było dosłownie coś banalnego na co nawet nie potrafiłem wpaść. Były to pliki z rozszerzenie .flv (np. filmiki ściągane z youtuba), po ich usunięciu z pulpitu % zużycia explorer.exe spadł do 0%. Skorzystałem z tego poradnika Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Proszę o zamknięcie tematu.
-
- Reklama