Acer Aspire 5920G-nie działa touchpad!!!

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
AgnusUK

Użytkownik

Post05 maja 2009, 13:14

Jak już wspomniałem klikanie którym kolwiek przyciskiem odpada bo nie działają ale poradziłem sobie inaczej.Poniżej link do screena

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post06 maja 2009, 12:00

Zobacz te zmodyfikowane sterowniki, które znajdziesz w Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wraz z instrukcją instalacji.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

AgnusUK

Użytkownik

Post06 maja 2009, 16:43

Niestety jaki sterownik bym nie zainstalował to nic nie pomaga.Myślę że po prostu padł touchpad.

Agnia78

Użytkownik

Post27 paź 2010, 13:13

Witam mam podobny problem mam Acera K70IJ i wszystko było ok Zainstalowałam Viste (orginał) potem sterowniki do Visty dołączone do laptopa i wszystko było ok dopuki nie ściągnełam Sp1 to przestał mi działać Touchpad nie działa też prawy i lewy przycisk .Jednak jest ale:
1-jak naciskam prawy przycisk (szybko i wielokrotnie )to kursor się przesuwa jednak ***** raz troszkę szybciej ale raz troszkę wolniej tak jakby go coś blokowało -boję się też żeby przez to nie uszkodzić prawego przycisku ale nie mam myszki i nieraz muszę go przesunąć
2 -jeśli komputer wyłączam na Fn+f1 (tzw Zz) i potem włańczam to w tym momencie kiedy mam przycisnąć okienko do otwarcia tzn z logowaniem do kompa (to okienko np z pieskiem ;) )to na tym etapie kursor działa świetnie
dopiero na pulpice na stronkach internet. itp lub jak włączę jakąś płytę to nie działa
NIE JESTEM INFORMATYKIEM NAWET W 1/4 NAWET PROSZĘ WIĘC O JAKĄŚ POMOC

-- 27 paź 2010, 12:49 --

:D jeszcze raz pisze bo SUKCESSS poczytałam raz jeszcze to forum i sprawdziłam w panelu controlnym we właściwościach myszy najpierw w sprzęcie sprawdziłam właściwości i znalazłam aktualizuj sterownik zrobiłam to i okazało się że mam najlepszy więc dalej szukałam wszędzie pisało działa poprawnie i wreszcie :roll: (zamiast zaraz sprawdzić) w ustawieniach urządzenia patrzę jest włącz i wyłącz i okazało się że nie mam włączonego i nagle wszystko działa :D .
Pewnie fachowiec pomyśli jaka głupia zaraz miała to sprawdzić ale dla takiego laika jak ja to SUKCES dzięki i pozdrowienia

-- 27 paź 2010, 13:13 --

Tym Bardziej że mam Vistę po angielsku

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post27 paź 2010, 23:02

Witam, pokaż zrzut ekranu z menedżera urządzeń.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”