Witam.
Mam pewien problem. Od jakiegoś czasu nie mogę się połączyć z siecią domową. Na pasku obok daty i godziny niby jest wszystko ok, jednak dostęp do internetu jest "ograniczony". Gdy otwieram centrum zarządzania siecią i chcę wyszukać błędu to napotykam problem "Usługa Zasady diagnostyki nie jest uruchomiona". Wie ktoś jak rozwiązać ten problem? Komputer ma niecały rok, skanowałem go wczoraj i nie ma żadnego wirusa.
Acer Aspire 7739G - problem z połączeniem do sieci.
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Proponuję ręczne przypisanie adresów sieciowych karcie Wifi w laptopie
-
A mógłbyś podpowiedzieć jak to zrobić, bo ja jestem niezbyt dobra w komputerach. 

- XMan
Przeczyść komputer np. programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sprawdź jeszcze inne DNS-y:
Open
208.67.222.222
208.67.220.220
-------------------
lub TP.SA.
194.204.159.1
194.204.152.34
-------------------
lub Google
8.8.8.8
8.8.4.4
-------------------
W razie dalszych problemów reszta później...
Mam Windows XP i obecnie nie mogę przesłać screenów
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sprawdź jeszcze inne DNS-y:
Open
208.67.222.222
208.67.220.220
-------------------
lub TP.SA.
194.204.159.1
194.204.152.34
-------------------
lub Google
8.8.8.8
8.8.4.4
-------------------
W razie dalszych problemów reszta później...
Mam Windows XP i obecnie nie mogę przesłać screenów

-
Więc przypisałam ręcznie adresy sieciowe 1 karcie Wifi takie jak są na innym laptopie korzystającym z tejże siecie (ip, port bramy). Nadal nic to nie dało, gdy klikam w 'rozwiąż problemy' wyskakuje mi 'Zasada Usługi diagnostyki sieci nie może zostać uruchomiona.
-- 21 wrz 2012, 13:59 --
Czy przywrócenie systemu do ustawień fabrycznych/początkowych w jakiś sposób wyeliminuje ten problem?
-- 21 wrz 2012, 13:59 --
Czy przywrócenie systemu do ustawień fabrycznych/początkowych w jakiś sposób wyeliminuje ten problem?
- rokko
- Kontaktowanie:
Start => uruchom => services.msc
Ewentualnie klawisz Win+R => services.msc
Poszukaj usługi "Usługa zasad diagnostyki" => PrawyPrzyciskMyszy (PPM) na niej => Właściwości => Uruchom, przestaw też tryb uruchomienia przynajmniej na ręczny.
-- 21 wrz 2012, 15:22 --
Aha i koniecznie zapisz zmiany
Ewentualnie klawisz Win+R => services.msc
Poszukaj usługi "Usługa zasad diagnostyki" => PrawyPrzyciskMyszy (PPM) na niej => Właściwości => Uruchom, przestaw też tryb uruchomienia przynajmniej na ręczny.
-- 21 wrz 2012, 15:22 --
Aha i koniecznie zapisz zmiany

Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
Próbowałam już włączyć to w ten sposób, jednak przy kliknięciu w uruchom wyskakuje mi komunikat:
"System Windows nie może uruchomić usługi Usługa zasad diagnostyki na komputerze Komputer lokalny.
Błąd 5: Odmowa dostępu."
"System Windows nie może uruchomić usługi Usługa zasad diagnostyki na komputerze Komputer lokalny.
Błąd 5: Odmowa dostępu."
-
- Reklama