Acer Aspire One (Netbook)- Problem z oprogramowniem/sprzętem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
butcherr91

Użytkownik

Post31 maja 2011, 11:39

Witam.

Kilka dni temu otrzymałem od kolegi netbook'a Acer Aspire One do naprawy i przeczyszczenia. Problem z nim był 1- po pierwszym oknie ładowania systemu resetował się ( wywalało blue screen'a jednak nie było zaznaczonej opcji zatrzymywania ekranu z błędem więc nie jestem w stanie powiedzieć co to był za błąd a nie posiadam karty diagnostycznej). Nie dało się go również odpalić w systemie awaryjnym ani w wierszu poleceń. Miałem kiedyś podobną sytuację z komputerem stacjonarnym, wystarczyło wtedy tylko włożyć płytę z wondows'em aby załadowały się biblioteki i pliki (prawdopodobnie któryś był uszkodzony), więc pomyślałem że tutaj wystarczy zrobić to samo. Netbook oczywiście nie posiada napędu cd/dvd więc zrobiłem pendriv'a bootowalnego. W biosie ustawiłem kolejność bootowania i odpaliłem instalacje windowsa, jednak po 1 niebieskim ekranie gdzie ładują się wszystkie biblioteki/sterowniki itd i zakończeniu tego procesu wywala blue screen'a 0x07B ( "Podczas uruchamiania stracono dostęp do partycji systemowej lub woluminu rozruchowego"). Myślałem ze to przez pendriv'a jednak sprawdziłem to jeszcze na 2 innych i za każdym razem dzieje się to samo. Windows nadal nie chce się załadować.

Prosiłbym o jakąś poradę/sugestie. Obstawiam że to dysk, jednak nie mogę rozkręcić netbooka i włożyć innego a tego sprawdzić ponieważ posiada on jeszcze gwarancję na sprzęt (gwarancja na oprogramowanie się już skończyła).

Z góry dzięki.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post01 cze 2011, 00:27

A idzie włączyć z pendrive konsolę odzyskiwania?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

butcherr91

Użytkownik

Post01 cze 2011, 09:19

Problem rozwiązany. Zapomniałem zupełnie o partycji recovery instalowanej standardowo przez Acera.

• Reklama

Wróć do „Problemy”