Acer extensa 4220 - zepsuty dysk twardy?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
BerQ

Użytkownik

Post28 wrz 2010, 19:05

Witam.Koledze pojawił się komunikat o trojanie w pliku z tibii :D.Wyłączył potem komputer i bo coś chciał sprawdzić.Przy następnym włączeniu nie chciał pokazać mu się pulpit.Gdy do niego przyszedłem nawet nie pojawiał się znaczek windowsa tylko Obrazek Acer i czarno,można było tylko go zresetować.Miał jakiegoś syfa Windows DT... Chciałem mu zainstalować Windows Xp,ale pisało,że nie może znaleźć dysków twardych (coś takiego).Chciałem mu zainstalować windowsa 7,to przy rozpakowywaniu plików było 0% i cisza.Teraz pojawia się tylko po włączeniu ( i obrazku acera) wiersz polecenia ( bo chyba udało mi się ten dysk wyczyścić (sformatować).Jakiś "informatyk" mówił,że na 99 to twardy i trzeba zapłacić 300zl za wymianę.Może to być inna przyczyna? da się to jakoś sprawdzić,naprawić go.Prosił mnie,żebym tu napisał,bo może ktoś pomoże :) Lapek to acer extensa 4220.Jest dosyć stary ,więc może z tątibią to zbieg okoliczności :)
Aha ramy ma ok,bo mamtestem robiłem.
To chyba na tyle.Czekam na sugestie.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2010, 19:05 przez Andziorka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmieniam nazwę tematu
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - Zapraszam słuchaczy muzyki elektronicznej

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2010, 02:37

A ten laptop czasami nie ma ukrytej partycji recovery? Sprawdzałeś instrukcję?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
BerQ

Użytkownik

Post29 wrz 2010, 18:13

I tak już bez znaczenia,bo "informatyk" zażądał 300zł i wziął lapka..
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - Zapraszam słuchaczy muzyki elektronicznej

• Reklama

Wróć do „Problemy”