Acer Windows 7

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Patryk24

Użytkownik

Acer Windows 7

Post05 mar 2010, 15:29

Jak powszechnie wiadomo ACER nie udostępnia swoim nabywcom płyt ze sterownikami itd...
Ja nie zdarzyłem utworzyć płyt eRecovery... Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość pobrania gdzieś tego tzn zawartości tych płyt... ???

W zestawie oczywiście nie było WINDOWSA gdyż był na tej partycji Recovery ... Ja niestety ja usunąłem;/
A więc została mi tylko naklejka po windowsie z oryginalnym KEY'em....
Czy muszę kupić windowsa czy np mogę od kogoś pożyczyć i zainstalować na swój key?
A czy mógłbym ściągnąć z internetu windowsa i zainstalować na swojego KEY'a? Było by to legalne?

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Acer Windows 7

Post05 mar 2010, 16:35

Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość pobrania gdzieś tego tzn zawartości tych płyt

Tego typu nośniki nie są udostępnianie ale można zamówić egzemplarze za odpowiednią opłatą.

Czy muszę kupić windowsa czy np mogę od kogoś pożyczyć i zainstalować na swój key?

Druga opcja jest najbardziej rozsądna, w świetle licencjonowania słuszna. Inną kwestię stanowi już pozyskanie nośnika instalacyjnego.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Patryk24

Użytkownik

Acer Windows 7

Post05 mar 2010, 23:22

A gdybym pirata zainstalował na mój key to czy była by to wersja legalna?
Przecież w końcu jakby nie patrzeć zapłaciłem za tą głupią naklejkę z key'em i coś mi się należy...

Proszę o odpowiedź:)

-- 05 mar 2010, 23:22 --

A skoro firma ACER sama tworzy partycje na której jest cały system w razie ponownej instalacji,to dlaczego ta partycję można tak łatwo usunąć? Przecież to tak samo jakby dać płyty z windowsem gdzie wystarczy odpalić płytę i dać PPM i usuń i wszystko by zniknęło;/ Bez sensu... Niby dają tego Windowsa ale tak naprawdę go nie ma

• Reklama

Wróć do „Problemy”