Cześć.
Mam problem z programem: ventrilo
Jest to program typu TeamSpeak, który umożliwia rozmowę pomiędzy kilkoma osobami równocześnie.
Niestety nie mogę słyszeć innych ani do nich mówić ponieważ:
"Failed to open sound input device. Another program might have it open already."
Wyczytałem, że aby zaniechać ten problem trzeba być zalogowanym jako administrator komputera.
Otóż prawdopodobnie jestem zarejesr. jako administrator.
Komputer z którego korzystam obecnie należał do mojej kuzynki, która podała mi hasło administratora.
Wpisałem je, pousuwałem inne konta użytkowników komputera (winXP) i ściągnąłem zainstalowałem ventrilo z którego nie mogę w pełni korzystać.
Gdzie mogę sprawdzić czy jestem zalogowany jako administrator ? (pozostało 1 konto na liście użytkowników komputera [administracyjne])
Nie podaję parametrów komputera etc. ponieważ chyba jest to zbędne w tym przypadku.
Dziękuje.
Administrator komputera/problem z dźwiękiem.
-
- rokko
- Kontaktowanie:
1) Stwórz nowe konto o dowolnej nazwie, Start => Uruchom => lusrmgr.msc
2) Dodaj użytkownika do grupy administratorzy
PPM na wspomnianym programie => Uruchom jako...
W oknie autoryzacji wpisz nazwę nowo stworzonego użytkownika oraz hasło.
PS. W niektórych przypadkach może być konieczne wcześniejsze zalogowanie się na nowo utworzone konto.
2) Dodaj użytkownika do grupy administratorzy
PPM na wspomnianym programie => Uruchom jako...
W oknie autoryzacji wpisz nazwę nowo stworzonego użytkownika oraz hasło.
PS. W niektórych przypadkach może być konieczne wcześniejsze zalogowanie się na nowo utworzone konto.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
Nie kumam 
Można wolniej ?
Stworzyłem nowego użytkownika + dodałem go do grupy administratorzy (przez panel. ster.)
Co dalej ? Zgubiłem się w tym momencie

Można wolniej ?
Stworzyłem nowego użytkownika + dodałem go do grupy administratorzy (przez panel. ster.)
Co dalej ? Zgubiłem się w tym momencie

- rokko
- Kontaktowanie:
Teraz odpal wspomniany program poprzez, Prawy Przycisk Myszy na ikonie wybranego programu => Uruchom jako...
Podajesz nazwę użytkownika należącego do grupy administratorzy i hasło jakie ustawiłeś, akceptujesz
Program uruchomi się z poświadczeniami konta tegoż usera.
Aby dodatkowo sprawdzić czy operacja powiodła się uruchom menedżer zadań CTRL+SHIFT+ESC, odszukaj proces aplikacji i w rubryce użytkownik sprawdź z jakimi poświadczeniami pracuje program.
Podajesz nazwę użytkownika należącego do grupy administratorzy i hasło jakie ustawiłeś, akceptujesz
Program uruchomi się z poświadczeniami konta tegoż usera.
Aby dodatkowo sprawdzić czy operacja powiodła się uruchom menedżer zadań CTRL+SHIFT+ESC, odszukaj proces aplikacji i w rubryce użytkownik sprawdź z jakimi poświadczeniami pracuje program.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
Nie podaję parametrów komputera etc. ponieważ chyba jest to zbędne w tym przypadku.
A właśnie że jest konieczne, np. jeżeli jest to karta dźwiękowa Realtek HD to wystarczy odznaczyć lub zaznaczyć
Miks stereo.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Odtwarzaj prawie na maksimum.
Nagrywaj / Regulacja nagrywania / prawie na minimum - inaczej mikrofon nie będzie działać.
-
Działa 
Już zaczynam pisać o kolejnym problemie
Może kiedyś w końcu trafię taki przypadek, że nie będziecie potrafili pomóc 
anyway dzięki.

Już zaczynam pisać o kolejnym problemie

anyway dzięki.
-
- Reklama