Ładowanie ipada 4

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
kredka006

Użytkownik

Ładowanie ipada 4

Post28 gru 2012, 20:21

Otóż tak dostałam w prezencie ipada 4 dziś bateria rozładowała się do samego końca jednakże nigdzie nie mogę znaleźć informacji co to jego ładowania. Stąd moje pytanie ile czasu ma się ładować ipad 4 za pierwszym razem jak najdłużej ? czy może aż osiągnie 100% to pierwsze ładowanie dla tego chcę aby wszystko wyło ok oraz aby potem długo mi służył (ok.tyle ile podaje producent - apple) oraz czy ipad ma być włączony czy lepiej wyłączony ?
już go podłączyłam do gniazdka i ładuje się ok. 30 minut w między czasie odłączyłam go raz oraz wyłączyłam teraz ładuje się włączony czy będzie to miało jakieś konsekwencje na dalszą pracę ? pomocy :think:

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Ładowanie ipada 4

Post28 gru 2012, 22:13

kredka006 pisze:czy będzie to miało jakieś konsekwencje na dalszą pracę ?

Nie będzie miało konsekwencji.

Ładujesz do 100% i odłączasz od ładowania. Użytkujesz normalnie i gdy otrzymasz komunikat o konieczności podłączenia lub o rozładowaniu akumulatorka znów ładujesz. Podczas ładowania iPad może być włączony jak i wyłączony.
Akumulatorki litowo-jonowe nie mają efektu pamięci i nie ma potrzeby ich formatowania.

P.S.
Jeżeli chcesz ładować iPada poprzez port USB komputera musisz posiadać specjalny program, który powinien dostarczyć / udostępniać producent płyty głównej, ponieważ port USB 2.0 standardowo ma natężenie 0.5A, zaś USB 3.0 ma natężenie 0.9A, natomiast iPad wymaga napięcia 5V o natężeniu 1.1A.

• Reklama

Wróć do „Problemy”