Artefakty przy przełączaniu użytkownika

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
mrt89

Użytkownik

Post14 lip 2012, 12:32

Witam wszystkich forumowiczów
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że podczas wznawiania systemu pojawia się na dole prawie na pół biały pasek, natomiast przy przełączaniu użytkownika to jest masakra. Ekran skacze i nic nie widać. W grach nie występuje coś takiego. Jedynie w oknie logowania użytkowników i tylko podczas wznawiania lub przełączania użytkownika. Screenów nie zrobię bo nie mam jak.

Specyfikacja:

Windows 7 PRO x64
ATI Radeon HD 6370 M 1GB
i3-350m
6 GB RAM

Zainstalowane najnowsze sterowniki. :@

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post14 lip 2012, 12:32

Podaj model laptopa.

mrt89

Użytkownik

Post14 lip 2012, 14:13

ASUS K52JT SX-505v

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post14 lip 2012, 14:41

Dokonaj aktualizacji sterownika układu graficznego HD HD 6370M poprzez narzędzie:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zaktualizuj również sterownik układu graficznego zintegrowanego z procesorem CPU:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Jeżeli aktualizacja nie pomoże pokaż screen z Menadżera Urządzeń z rozwiniętym drzewkiem:
=> Karty graficzne

Czy po kliknięciu prawym przyciskiem myszki na pulpicie w menu masz opcję przełączania aktywnego układu graficznego ?
Jaki obecnie układ graficzny masz aktywny ?

mrt89

Użytkownik

Post14 lip 2012, 20:08

Aktywną mam tylko jedną grafikę, ATI Radeon, tej drugiej nie włączę, bo nie ma takiej opcji w BIOSIE.
Aktualizacja nie powiodła się przytoczonym narzędziem, bo (tu jest dziwne) nie mam odpowiedniego sprzętu ?? Mam wgrane stery w wersji 12-6.
Drugi instalator też wywala błąd informujący, że komputer nie spełnia minimalnych wymagań.
W menedżerze urządzeń mam coś takiego:
Obrazek

Dodam jeszcze, że defekt ten występuje czasami.
Temperatura grafiki 48 st. do 65 st. przy większym obciążeniu. Procek max 70 st. a tak to 50 st.

• Reklama

Wróć do „Problemy”