asrock n68c-s ucc a stan wstrzymania

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
bos_kg

Użytkownik

Post29 kwie 2012, 10:36

Witam Przepraszam zarazem acz kol wiek nie znalazłem innego działu teraz do sedna
Mam pytanie a mianowicie czy jest możliwość zmiany stanu wstrzymania o co chodzi?
miałem komputer asusa a na nim było tak weźmie stan wstrzymania to mu się komp wyłącza zaułkiem jest bez głośny mam dość nowy komputer firmy asrock n68c-s ucc i na nim
jak wezmę stan wstrzymania on też się wyłącza ale nie do końca ponieważ go słychać że chodzi.
Czy jest możliwość ustawienia by chodził tak jak ten asusa czyli wentylatory stają z góry każdemu dziękuje

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post29 kwie 2012, 20:38

Jeżeli poprzednio wentylatory przestawały pracować, to prawdopodobnie nie był to stan wstrzymania, tylko hibernacja, ponieważ przy przejściu w stan wstrzymania wentylatory nie przestają pracować, zaś w hibernacji tak.

bos_kg

Użytkownik

Post29 kwie 2012, 23:01

Możliwe lecz nigdy nie ustawiałem nigdy po formacie komputera i klikałem wstrzymaj wstrzymywała była płyta asus a teraz nawet jak w sekcji zasilanie zaznaczę by było hibernacja to czy jest ta opcja aktywna czy nie komputer po kliknięciu w stan wstrzymania dalej pracuje

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post29 kwie 2012, 23:58

Wypróbuj aplikację => AsRock Instant Boot

bos_kg

Użytkownik

Post30 kwie 2012, 10:16

Dzięki sprawdzę jak będzie dam znać tylko czas znajdzie

-- 30 kwi 2012, 09:16 --

Witam program jakoś działa dziękuje za programik koledze seba86mu ja sugerowałem tym tematem Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i nic nie szło stąd poprosiłem pomoc jak mnie Administracja nie usunie za podpięcie jeszcze jednego pytania to spytam was ktoś miał taki problem komputer od czwartku jest złożony bo to nowa płyta a jest mały problem po ustawieniu wszystkiego w opcjach głośności czyli włączone sterowniki awansowane głośność jest do kończą wszystkich suwaków a jak w regulacji nagrywania dam w zakładce mikrofon dodatkowo sterowniki zaawansowane wszystko jest ok a buczy jak rejestrator mnie na grać rozmowa testowa Skype mikrofon sprawdzany był u wujka na win 7

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post30 kwie 2012, 17:59

Na niektórych kartach dźwiękowych HD nie zawsze wszystko powinno być ustawione na maksimum.
Sprawdź:
Nagrywaj / Regulacja nagrywania / prawie na minimum - inaczej mikrofon nie będzie działać. / dziesiętne milimetra mają duże znaczenie /.

Masz kartę dźwiękową:
5.1 CH HD Audio (VIA® VT1705 Audio Codec)

Na tej karcie nie raz pomagają inne sterowniki...
Wcześniej sprawdź czy masz zaznaczone w opcjach Skype
v Automatycznie dostosuj ustawienia mikrofonu oraz głośników :

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Sterowniki do płyty głównej tzw. Chipset zainstalowane,
w Menedżerze urządzeń nie ma żadnych żółtych wykrzykników lub znaków zapytania ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

bos_kg

Użytkownik

Post30 kwie 2012, 18:19

Witam dzięki za poradę ale mam wszystko ok i blisko mikrofonu wszystko łapie porozmawiać idzie jak przyciszy w ustawieniach już nikt mnie nie słyszy tak jest a wtedy jak nie słucham muzyki lekkie takie przeczenie szumy słyszę a tak wygląda program mojej karty muzycznej zintegrowanej z seri via

morze nie bawić się z tym a kupić jak sądzicie puki co chce postarać się
naprawić od 2 dni nawet 3 szukam porady po całym necie

• Reklama

Wróć do „Problemy”