Witam
Co jakiś czas - 5 min, godzinę, generalnie różnie, rozłącza mi się sprzęt podłączony pod jedno z dwóch gniazd usb - zawsze wysiada jedno gniazdo, niezależnie od tego co jest pod nie podłączone (czy modem usb czy myszka) na parę sekund.
Ma ktoś pomysł dlaczego tak się dzieje?
Dziękuję za pomoc.
Asus K50C problem z usb
- seba86mu
Asus K50C problem z usb
Problem dotyczy tylko jednego gniazda ? Pozostałe działają poprawnie ?
Sprawdź w BIOS-ie, czy w pozycjach:
- USB Legacy Support
- USB Keyboard Support
- USB Mouse Support
- USB Device Support
(nie wszystkie te pozycje muszą występować)
ustawione jest na ENABLED (włączone).
Jeżeli nie, to zmień.
Przed wyjściem z BIOS-u zapisz zmianę ustawień (Save & Exit Setup -> F10).
Sprawdź w BIOS-ie, czy w pozycjach:
- USB Legacy Support
- USB Keyboard Support
- USB Mouse Support
- USB Device Support
(nie wszystkie te pozycje muszą występować)
ustawione jest na ENABLED (włączone).
Jeżeli nie, to zmień.
Przed wyjściem z BIOS-u zapisz zmianę ustawień (Save & Exit Setup -> F10).
-
Asus K50C problem z usb
Sprawa na tę chwilę wygląda tak - do obu gniazd podłączony był sprzęt - do jednego modem, do drugiego myszka. Wyłączyło się to z myszką. Zignorowałam problem, bo myślałam, że to jednorazowa sprawa. Potem podłączyłam sobie do jednego gniazda lampkę, a do drugiego myszkę i modem na takim trójniku usb. Wysiadło to gniazdo, gdzie był podłączony trójnik. Więc zamieniłam myszkę na inną. Znowu wysiadło, więc zamieniłam gniazda do tego, które wysiadło podłączyłam lampkę, a po tego sprawnego trójnik z modemem i myszką. Znowu wysiadło to, do którego podłączony był trójnik. Tendencja jest taka, że wysiada to do którego podłączona jest albo mysz, albo trójnik z myszą i modemem. Myszy wymieniłam i podłączyłam dla pewności do innego komputera - tutaj problem nie występuje. Laptopa używam od paru miesięcy na tym samym sprzęcie i problem nie występował. Nie grzebałam nic w ustawieniach.
Zaraz sprawdzam co w biosie jest.
-- 21 mar 2010, 00:24 --
I teraz lamerskie pytanie.. jak wejść do biosu? Bo wduszanie dela nie pomaga..
-- 21 mar 2010, 00:31 --
Dobra, jestem w biosie, ale widzę, że tu wyższa szkoła jazdy - opcje są "main", "advanced", "security", "boot" no i "exit". Tych, które wymieniłeś nie widzę w żadnej z tych zakładek, a boję się gdzieś głęboko wchodzić.
Zaraz sprawdzam co w biosie jest.
-- 21 mar 2010, 00:24 --
I teraz lamerskie pytanie.. jak wejść do biosu? Bo wduszanie dela nie pomaga..
-- 21 mar 2010, 00:31 --
Dobra, jestem w biosie, ale widzę, że tu wyższa szkoła jazdy - opcje są "main", "advanced", "security", "boot" no i "exit". Tych, które wymieniłeś nie widzę w żadnej z tych zakładek, a boję się gdzieś głęboko wchodzić.
- seba86mu
Asus K50C problem z usb
Poszukaj w sekcji Advanced i w jej podsekcjach. Dopóki czegoś nie przestawisz i nie zapiszesz zmian ustawień, to nic się nie stanie, więc nie musisz się bać.
-
Asus K50C problem z usb
Witam
Koniec końców chyba jednak było podpięte za dużo urządzeń do jednego z gniazda i pojawił się problem z przepustowością. Temat zamknięty, dziękuję za pomoc!
Koniec końców chyba jednak było podpięte za dużo urządzeń do jednego z gniazda i pojawił się problem z przepustowością. Temat zamknięty, dziękuję za pomoc!
-
- Reklama