Asus K52Jc, kłopoty z kartą graficzną GeForce 310M
-
Mam asusa K52Jc z technologią optimusa z dwiema kartami graficznymi Intel i GF 310M. Na samym początku był problem gdyż gry i programy używały karty Intela, zmieniłem to w panelu Nvidia i wszystko chodziło pięknie do zeszłego tygodnia, wszystko chodziło na tej lepszej karcie graficznej. Znów pojawił się ten problem, znowu gry i programy otwierają się przez karte graficzną Intela. Próbowałem aktualizacji sterowników. W panelu nvidia ustawiałem ponownie by gry i programy otwierały się przez kartę GF 310M, klikałem prawym by wybrać żeby otwierać gre za pomocą Nvidia i nic nadal nie pomaga. Nadal gry i programy otwierane sa przez intela. Ustawiałem już wszystko w biosie nadal nic. Karta graficzną Gf 310m jest wykrywana przez system, przez programy które sprawdzają urządzenia "EVEREST". Już sam nie wiem co mam dalej robić. Bardzo proszę o porade
- seba86mu
A skąd wiesz, że gry działają na układzie graficznym Intel-a skoro w Panelu sterowania NVIDIA przypisane są dla GF 310M ?
-
Jest taka opcja jak test wydajności i tam pojawia się karta intela a powinna karta gf 310m (tak jest np. w grach WRC 2, Street Fighter 4: Arcade Ediction)
-
- Reklama