Auto wylogowanie
-
Auto wylogowanie
Jak w temacie gdy tylko włączam komputer już się zaczynają ładować programy włącza się takie okno autooff czy coś takiego i mi się wylogowuje i się loguje i to samo. jak przy włączaniu jak się ładuje wszystko kliknę crt+alt+del to system się normalnie ładuje
HELP!!!

- rokko
- Kontaktowanie:
Auto wylogowanie
Próbowałeś już przywrócić oryginalny plik userinit?
Odpal konsolę odzyskiwania i wpisz polecenie:
X: to litera napędu CD/DVD (wpisz MAP lub MAP ARC aby dowiedzieć się co to za literka).
Odpal konsolę odzyskiwania i wpisz polecenie:
Kod: Zaznacz cały
expand X:\i386\userinit.ex_ c:\windows\system32\
X: to litera napędu CD/DVD (wpisz MAP lub MAP ARC aby dowiedzieć się co to za literka).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Kontaktowanie:
Re: Auto wylogowanie
Być może klucz w rejestrze ma niepoprawną ścieżkę do pliku userinit.exe .
Wejdź w Menu Start --> uruchom (lub logo Windows + R) wpisz regedit .
W edytorze rejestru znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\ .
Po prawej stronie znajdź wartość ciągu o nazwie Userinit. Kliknij na nią dwukrotnie, w polu dane wartości sprawdź jaką masz wpisaną wartość.
Domyślna wartość to C:\WINDOWS\System32\userinit.exe, (pamiętaj o przecinku po .exe). Jeśli Twój system zainstalowany jest na innej partycji niż C:, zmień literę w wartości.
Wejdź w Menu Start --> uruchom (lub logo Windows + R) wpisz regedit .
W edytorze rejestru znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\ .
Po prawej stronie znajdź wartość ciągu o nazwie Userinit. Kliknij na nią dwukrotnie, w polu dane wartości sprawdź jaką masz wpisaną wartość.
Domyślna wartość to C:\WINDOWS\System32\userinit.exe, (pamiętaj o przecinku po .exe). Jeśli Twój system zainstalowany jest na innej partycji niż C:, zmień literę w wartości.
Pozdrawiam, koleś git
-
Nie znalazłem tego chyba dlatego że wcześniej czyściłem komputer takim programem i on właśnie dużo tych kluczy (HKEY) pousuwał...
-
- Kontaktowanie:
Takie programy nie usuną Ci wszystkiego. Każdy z głównych kluczy zaczyna się od HKEY. Z resztą nawet nie wiem, czy miałby odpowiednie uprawnienia, aby to usunąć. Przyczyną może być również infekcja. Tam gdzie masz \ to kolejny klucz. Ale jak już nie możesz tego znaleźć, to:
Wklej do notatnika, następnie zapisz jako fix.reg typ pliku - wszystkie pliki. I uruchom z dwukliku, zgódź się na dodanie go do rejestru. Reset kompa i zobacz, czy działa. Zakładam, że masz Windowsa na partycji C:, jak nie to zmień literę w kodzie na inną. Np. "Userinit"="D:\\.....
Kod: Zaznacz cały
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"Userinit"="C:\\WINDOWS\\system32\\userinit.exe,"
Wklej do notatnika, następnie zapisz jako fix.reg typ pliku - wszystkie pliki. I uruchom z dwukliku, zgódź się na dodanie go do rejestru. Reset kompa i zobacz, czy działa. Zakładam, że masz Windowsa na partycji C:, jak nie to zmień literę w kodzie na inną. Np. "Userinit"="D:\\.....
Pozdrawiam, koleś git
-
Auto wylogowanie
Tak uczyniłem i niestety nie działa. No trudno dziękuję za pomoc i chyba tylko format mnie ratuje 

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Auto wylogowanie
Wpisz jeszcze
Wpisz:
expand X:\i386\winlogon.ex_ C:\Windows\sytem32\
del C:\windows\system32\userinit.exe
del C:\windows\system32\dllcache\userinit.exe
expand X:\i386\userinit.ex_ C:\Windows\system32\
expand X:\i386\explorer.ex_ C:\windows\
x-cdrom, c- dysk systemowy
Zauważ, że po expand i przed C:\windows\... jest spacja np
expand<spacja>X:\i386\userinit.ex_<spacja>C:\WINDOWS\System32\
-
Tak zauważyłem to. Na wszelki wypadek powiem że te wszystkie polecenia wpisywałem po C:Windows> (jakoś tak) i przy polecenie expand było że zdekompresowało plik a po del nic.
-
- Reklama